Κατηγορίες Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων: Ολοκληρωμένος Οδηγός

Κατηγορίες Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων: Ολοκληρωμένος Οδηγός

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως οι εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων καθορίζουν ποια αυτοκίνητα ανήκουν σε κάθε κατηγορία; Δείτε παρακάτω πως οι διαστάσεις των αυτοκινήτων τα εντάσσουν σε κάθε κατηγορία όπως τα Μίνι, τα Οικονομικά, και τα Αυτοκίνητα Πλήρους Μεγέθους.

Πολλές εταιρείες επιτρέπουν την ενοικίαση αυτοκινήτων μικρού μεγέθους σε νέους οδηγούς. Ωστόσο, για τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή μοντέλα, η ελάχιστη ηλικία ενοικίασης μπορεί να αρχίζει από τα 25 έτη.

Οι εταιρείες ενοικίασης παρουσιάζουν διάφορες κατηγορίες αυτοκινήτων ανάλογα με το μέγεθος κάθε μοντέλου. Συνήθως προσφέρουν συγκεκριμένα μοντέλα αλλά υπάρχει και η υποσημείωση “ή παρόμοια”. Δεν είναι δεδομένη δηλαδή η ενοικίαση ενός συγκεκριμένου μοντέλου, αλλά μιας συγκεκριμένης κατηγορίας. Για παράδειγμα, ενοικιάζοντας ένα Toyota Yaris, μπορεί να λάβετε ένα Volkswagen Polo. Οι εταιρείες ακολουθούν πρότυπα κωδικοποιημένα συστήματα ταξινόμησης, όπως τα ACRISS ή SIPP. Τι σημαίνουν όμως αυτές οι κατηγορίες ενοικίασης και ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους;

Περιεχόμενα Απόκρυψη

Κατηγόριες αυτοκινήτων και οι διαφορές τους

Κατηγορία Αυτοκινήτου Θέσεις Πόρτες Χωρητικότητα Αποσκευών Μοντέλα Κατηγορίας
Mini 4 άτομα 3 πόρτες 2 μικρές βαλίτσες

 

Toyota Aygo
Hyundai i10
Economy 4 άτομα 4 πόρτες 1 μικρή βαλίτσα

1 μεγάλη βαλίτσα

Citroen C3

Ford Fiesta

Compact 5 άτομα 5 πόρτες 2 μεγάλες βαλίτσες

1 μικρή βαλίτσα

Ford Focus

Toyota Auris

 

Intermediate 5 άτομα 5 πόρτες 2 μικρές βαλίτσες

2 μεγάλες βαλίτσες

Honda Accord

Toyota Camry

 

Standard 5 άτομα 5 πόρτες 2 μικρές βαλίτσες

2 μεγάλες βαλίτσες

Ford Focus

Peugeot 301

 

Full-Size 5 άτομα 5 πόρτες 2 μικρές βαλίτσες

2 μεγάλες βαλίτσες

Ford Fusion

Toyota Camry

 

Estate 5 άτομα 5 πόρτες 2 μικρές βαλίτσες

3 μεγάλες βαλίτσες

Ford Focus Estate

Hyundai i30 Estate

 

Minivan 7-9 άτομα 3 πόρτες 3 μικρές βαλίτσες

4-5 μεγάλες βαλίτσες

Renault Trafic

Ford Tourneo

Crossover 5 άτομα 5 πόρτες 1 μικρή βαλίτσα

2 μεγάλες βαλίτσες

Toyota C-HR

Hyundai Kona

SUV 5 άτομα 5 πόρτες 2 μικρές βαλίτσες

3 μεγάλες βαλίτσες

Suzuki Vitara

Ford EcoSport

4X4 5 άτομα 5 πόρτες 2 μικρές βαλίτσες

3 μεγάλες βαλίτσες

Dacia Duster

Toyota Land Cruiser

 

Convertible 2 άτομα 3 πόρτες 1 μικρή βαλίτσα

1 μεγάλη βαλίτσα

Ford Mustang

Mercedes CLK

 

Premium 5 άτομα 5 πόρτες 2 μικρές βαλίτσες

2 μεγάλες βαλίτσες

Mercedes C-class
Luxury 5 άτομα 2-5 πόρτες 2 μικρές βαλίτσες

2 μεγάλες βαλίτσες

BMW 5 series

Audi A5

 

Cargo Van 2-3 άτομα 3 πόρτες 2 μικρές βαλίτσες

2 μεγάλες βαλίτσες

Nissan NV

Ford Transit

 

 

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε αναλυτικά κάθε κατηγορία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και θα παρουσιάσουμε τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές τους για να κάνουμε την απόφαση σας λίγο πιο εύκολη. Επίσης σε κάθε κατηγόρια σας παρουσιάζουμε και συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων για να γνωρίζετε ακριβώς το μέγεθος στο οποίο αναφερόμαστε.

Ποια αυτοκίνητα εμπίπτουν στην κατηγορία μίνι;

Η κατηγορία ‘μίνι’ αναφέρεται στα πιο μικρά μοντέλα στον στόλο των ενοικιαζόμενων οχημάτων, γνωστά ευρέως ως μικρά αυτοκίνητα. Τα ‘μίνι’ αυτοκίνητα ενδείκνυνται για τρία έως τέσσερα άτομα και προτιμώνται για σύντομες διαδρομές. Όσον αφορά μεγαλύτερα ταξίδια, ίσως να είναι πιο άνετα για έναν οδηγό ή δύο επιβάτες.

Τα θετικά της ενοικίασης ενός ‘μίνι’ αυτοκινήτου περιλαμβάνουν τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και το χαμηλό κόστος ενοικίασης. Αυτό τα καθιστά ιδανική επιλογή αν θέλετε να κρατήσετε το budget των μετακινήσεων σε χαμηλά επίπεδα.

Από την άλλη πλευρά, τα ‘μίνι’ αυτοκίνητα διαθέτουν περιορισμένο χώρο αποσκευών και μπορεί να μην άνετα για ψηλότερους επιβάτες ιδίως για πιο μακρινά ταξίδια. Επίσης, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους ή μεγάλες λεωφόρους.

Όταν κάνετε κράτηση για ένα ‘μίνι’ αυτοκίνητο, ενδέχεται να μην λάβετε ακριβώς το μοντέλο που επιλέξατε. Πολλές εταιρείες μπορεί να σας προσφέρουν ένα παρόμοιο μοντέλο σε μέγεθος, κινητήρα και χώρο αποσκευών. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνετε το Toyota Aygo.

 

Ποια αυτοκίνητα ανήκουν στην κατηγορία ‘Economy’;

Η κατηγορία ‘Economy’ είναι ο δεύτερος μικρότερος τύπος αυτοκινήτου που μπορείτε να νοικιάσετε, ακολουθώντας την κατηγορία ‘μίνι’. Τα οχήματα αυτά είναι ιδανικά για αστική οδήγηση. Κατάλληλα για ταξίδια με μεγάλες αποστάσεις, χωράνε άνετα δύο ή τρία άτομα, αλλά μπορούν να φιλοξενήσουν και τέσσερα. Τα ‘Economy’ αυτοκίνητα βρίσκονται ακριβώς πάνω από την κατηγορία ‘μίνι’ και κάτω από την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

Πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός ‘Economy’ αυτοκινήτου είναι η χαμηλή κατανάλωση και ότι είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα μίνι. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνου τον περιορισμένο χώρο αποσκευών.

Παράδειγμα αυτοκινήτου σε αυτή την κατηγορία είναι το Ford Fiesta.

Η κατηγορία των συμπαγών compact αυτοκινήτων

Στον κόσμο της ενοικίασης αυτοκινήτων, τα συμπαγή αυτοκίνητα αντιστοιχούν σε οχήματα μεσαίου μεγέθους. Συχνά πρόκειται για αυτοκίνητα τύπου hatchback (αν και όχι αποκλειστικά) και είναι ιδανικά για τέσσερις επιβάτες και για μακρινά ταξίδια. Για μεγαλύτερες αποστάσεις τύπου road trip ενδείκνυνται για δύο ή τρία άτομα.

 • Τα πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός compact αυτοκινήτου περιλαμβάνουν την υψηλή απόδοση στην κατανάλωση καυσίμων και τον επαρκή χώρο αποσκευών για τρία ή λιγότερα άτομα. Είναι καλύτερη επιλογή για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους σε σύγκριση με τις κατηγορίες ‘economy’ και ‘mini’, και διαθέτουν ισχυρότερους κινητήρες από τις μικρότερες κατηγορίες.
 • Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τον μη επαρκή χώρο αποσκευών για περισσότερα από 3 άτομα και ότι συχνά αποτελείται από βασικά μοντέλα τα οποία δεν προσφέρουν όλες τις ανέσεις των μεγαλύτερων αυτοκινήτων.

Στην κατηγορία compact αυτοκινήτων ανήκει το Ford Focus.

Ποια αυτοκίνητα ανήκουν στην ενδιάμεση Intermediate κατηγορία;

Τα αυτοκίνητα της ενδιάμεσης κατηγορίας είναι συνήθως μεγαλύτερα από τα compact αλλά μικρότερα από τα standard. Είναι συχνά crossover οχήματα και αποτελούν μια ιδανική επιλογή για τέσσερα άτομα, είτε για σύντομα είτε για μεγαλύτερα ταξίδια.

Τα πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός ενδιάμεσου αυτοκινήτου περιλαμβάνουν τον επιπλέον χώρο για αποσκευές και τη μεγαλύτερη άνεση για τους επιβάτες, ειδικά στα πίσω καθίσματα, συγκριτικά με τα συμπαγή αυτοκίνητα. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη δυσκολία παρκαρίσματος σε μικρότερους χώρους.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το Toyota Camry.

Ποια είναι η ‘τυπική’ Standard κατηγορία αυτοκινήτου;

Στον τομέα της ενοικίασης αυτοκινήτων, τα ‘τυπικά’ αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται συχνά ως μεγάλα οχήματα. Είναι κατάλληλα για πέντε επιβάτες και αποτελούν την ιδανική επιλογή για μακρινές διαδρομές, προσφέροντας επαρκή χώρο αποσκευών και άνετα καθίσματα στο πίσω μέρος.

Τα πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι το ευρύχωρο εσωτερικό τους, που τα κάνει ιδανικά για έως και πέντε επιβάτες, ειδικά σε μακρινές διαδρομές. Δυστυχώς όμως δεν θα μπορέσετε να χωρέσετε και πέντε μεγάλες αποσκευές. Τα τυπικά αυτοκίνητα μπορούν συνήθως να χωρέσουν περίπου δύο μεγάλες βαλίτσες και δύο μικρότερες τσάντες.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το Peugeot 301.

Ποια είναι τα αυτοκίνητα πλήρους μεγέθους;

Ένα αυτοκίνητο πλήρους μεγέθους αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο διαθέσιμο μοντέλο, εκτός από τα SUV, τα φορτηγά ή τα βαν. Προσφέρουν σημαντικά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών σε σχέση με τα κανονικά ή τα ενδιάμεσα μοντέλα και είναι ιδανικά για τέσσερις έως πέντε επιβάτες, ειδικά για μακρινές διαδρομές.

Τα πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός αυτοκινήτου πλήρους μεγέθους περιλαμβάνουν τον ευρύχωρο χώρο αποσκευών και την άνεση για έως και πέντε επιβάτες, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στην ενοικίαση ενός SUV.

Παραδείγματα στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνουν το Ford Fusion.

Η κατηγορία ‘Estate’ αυτοκινήτων

Τα αυτοκίνητα τύπου Estate, γνωστά και ως station wagon ή estate wagon, διαθέτουν μεγαλύτερο χώρο πορτμπαγκάζ σε σχέση με τα αυτοκίνητα πλήρους μεγέθους και τις χαμηλότερες κατηγορίες. Είναι η ιδανική επιλογή για πέντε επιβάτες με αποσκευές, ειδικά για μεγαλύτερα ταξίδια.

 • Τα πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός Estate αυτοκινήτου περιλαμβάνουν τον ευρύχωρο χώρο αποσκευών που υπερτερεί των κανονικών ή μεγάλων μη SUV αυτοκινήτων, φορτηγών ή βαν. Επίσης, τα Estate αυτοκίνητα είναι συχνά πολύ αποδοτικά στην κατανάλωση καυσίμου.
 • Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη δυσκολία στο παρκάρισμα σε μικρότερους χώρους, ειδικά αν έχετε συνηθίσει σε μικρότερα αυτοκίνητα, λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους του πορτμπαγκάζ.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το Ford Focus Wagon.

Τα μίνι βαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.

Ένα μίνι βαν μπορεί να καταταχθεί και ως επιβατικό βαν. Θα τα βρείτε διαθέσιμα για πέντε, επτά και εννέα επιβάτες. Τα μίνι βαν διαθέτουν μεγαλύτερα πορτμπαγκάζ από τα κανονικά αυτοκίνητα και περισσότερο χώρο για τους επιβάτες. Είναι κατάλληλα για παρέες που ταξιδεύουν με πολλές αποσκευές αλλά και όσους θέλουν  οχήματα με υψηλή απόδοση στην κατανάλωση καυσίμων.

 • Ποια αυτοκίνητα θεωρούνται 5-θέσια μίνι βαν;

Το Volkswagen Touran, το Nissan Qashqai και το Renault Scenic είναι παραδείγματα 5-θέσιων μίνι βαν.

 • Ποια αυτοκίνητα θεωρούνται 7-θέσια μίνι βαν;

Το Opel Zafira, το Ford Galaxy και το Toyota Verso είναι 7-θέσια μίνι βαν.

 • Ποια αυτοκίνητα θεωρούνται 9-θέσια μίνι βαν;

Το Opel Vivaro, το Renault Trafic, το Volkswagen Caravelle, το Ford Tourneo και το Ford Transit είναι 9-θέσιαμίνι βαν.

Πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός μίνι βαν: Τα μίνι βαν είναι κατάλληλα για μεγάλες παρέες ή πολυμελείς οικογένειες. Παρέχουν εξαιρετικό χώρο για αποσκευές και είναι οχήματα με καλή απόδοση σε καύσιμα.

Μειονεκτήματα της ενοικίασης ενός μίνι βαν: Αν έχετε συνηθίσει μόνο στην οδήγηση μικρότερων οχημάτων, μπορεί να βρείτε δύσκολη την προσαρμογή στα μίνι βαν. Επίσης, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να παρκάρετε σε μικρότερους χώρους.

Στο car24.gr πέρα από τα κλασσικά αυτοκίνητα, μπορείτε να βρείτε και ενοικίαση μίνι βαν και να βρείτε το ιδανικό αυτοκίνητο για τις διακοπές σας!

Ποια αυτοκίνητα ανήκουν στην κατηγορία crossover;

Τα crossover αυτοκίνητα είναι πολυτελή οχήματα που μοιάζουν με SUV. Προσφέρουν άνεση και είναι πιο εύκολα στην οδήγηση σε σύγκριση με τα SUV, καθώς είναι συνήθως πιο σταθερά, κινούνται άνετα σε στενότερους χώρους και παρκάρουν ευκολότερα.

 • Πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός crossover: Τα crossover παρέχουν παρόμοια αίσθηση με τα SUV, αλλά με μεγαλύτερη άνεση και ευκολότερη οδήγηση.
 • Μειονεκτήματα της ενοικίασης ενός crossover: Αν αναζητάτε ένα όχημα για off-road περιπέτειες ή διαδρομές σε ορεινές περιοχές, το crossover μπορεί να μην είναι η κατάλληλη επιλογή. Αν και μοιάζουν με τα SUV, δεν διαθέτουν τις ίδιες off-road επιδόσεις.

Καλό παραδείγμα στην κατηγορία των crossover είναι το Toyota C-HR.

Η κατηγορία των SUV στην ενοικίαση αυτοκινήτου

Στην ενοικίαση αυτοκινήτων, τα SUV είναι ένα μεγαλύτερο μέγεθος που καθιστά πιο εύκολη την οδήγηση σε δύσκολους δρόμους σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Το πλαίσιο τους είναι ειδικά σχεδιασμένο και συχνά διαθέτουν AWD ή 4×4. Τα SUV έχουν μεγαλύτερο χώρο πορτμπαγκάζ από τα συνηθισμένα αυτοκίνητα και είναι κατάλληλα για οδήγηση σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους, αλλά και σε μέτριους ανώμαλους δρόμους.

 • Πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός SUV: Τα SUV προσφέρουν μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με ένα κανονικό αυτοκίνητο, καθιστώντας τα ιδανικά για δύσκολους δρόμους και διαθέτουν εξαιρετικό χώρο αποσκευών.
 • Μειονεκτήματα της ενοικίασης ενός SUV: Εάν δεν είναι 4×4, μπορεί να έχετε προβλήματα σε δύσκολους δρόμους. Επίσης, συνήθως έχουν μεγάλη κατανάλωση καυσίμων σε σύγκριση με τα μικρότερα αυτοκίνητα. Οι περισσότερες εταιρείες νοικιάζουν SUV μόνο σε οδηγούς άνω των 25 ετών.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το Ford EcoSport.

Τι είναι το 4×4 στην ενοικίαση αυτοκινήτου;

Στον χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων, τα 4×4 είναι μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα αυτοκίνητα και διαθέτουν μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Έχουν σύστημα τετρακίνησης, το οποίο τους επιτρέπει να αντιμετωπίζουν καλύτερα τους ανώμαλους δρόμους. Είναι μεγάλα οχήματα, ιδανικά για όσους θέλουν να εξερευνήσουν δρόμους που δεν είναι προσβάσιμοι με κανονικά αυτοκίνητα.

 • Πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός 4×4: Τα 4×4 προσφέρουν τετρακίνηση, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πιο στιβαρό πλαίσιο σε σύγκριση με τα κανονικά αυτοκίνητα. Είναι κατάλληλα για off road οδήγηση.
 • Μειονεκτήματα της ενοικίασης αυτοκινήτου 4×4: Εάν προορίζεται μόνο για χρήση σε συνηθισμένους δρόμους, τότε ίσως να μην είναι η ιδανική επιλογή. Επίσης, έχουν πολύ υψηλή κατανάλωση καυσίμου σε σύγκριση με τα κανονικά αυτοκίνητα και απαιτείται να είστε τουλάχιστον 25 ετών για να νοικιάσετε ένα 4×4.

Ένα καλό παράδειγμα 4×4 είναι το Toyota 4Runner.

Τα κάμπριο στην ενοικίαση αυτοκινήτου

Στον χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων, τα κάμπριο αυτοκίνητα διαθέτουν μαλακή οροφή που μπορεί να αναδιπλωθεί, επιτρέποντας την οδήγηση χωρίς οροφή. Είναι τέλεια για ζεστούς προορισμούς και είναι ιδανικά για δύο επιβάτες.

 • Πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός κάμπριο αυτοκινήτου: Με τη δυνατότητα αναδίπλωσης της μαλακής οροφής, τα κάμπριο είναι τέλεια για ρομαντικές αποδράσεις, επαγγελματικά ταξίδια ή διακοπές σε ζεστούς προορισμούς.
 • Μειονεκτήματα της ενοικίασης ενός κάμπριο αυτοκινήτου: Τα κάμπριο έχουν μεγάλη κατανάλωση όταν οδηγούνται με οροφή ανοιχτή. Επίσης, είναι μικρότερα οχήματα με περιορισμένο χώρο αποσκευών και χωρούν μόλις δύο άτομα.

Στο Car24 μπορείτε να βρείτε κάμπριο αυτοκίνητα όπως το 500c!

Ποια αυτοκίνητα ανήκουν στην κατηγορία Premium;

Τα premium αυτοκίνητα στην ενοικίαση αυτοκινήτων προσφέρουν περισσότερες παροχές σε σχέση με τα στάνταρ αυτοκίνητα. Είναι οχήματα με επιπλέον χώρο για τους επιβάτες και ευρύχωρο πορτμπαγκάζ για τις αποσκευές. Είναι ιδανικά για μέχρι πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους.

 • Πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός premium αυτοκινήτου: Προσφέρουν περισσότερο χώρο για τους επιβάτες, ευρύχωρο πορτμπαγκάζ και παροχές που δεν υπάρχουν στα στάνταρ οχήματα.
 • Μειονεκτήματα της ενοικίασης ενός αυτοκινήτου premium: Δεν υπάρχουν πάντα διαθέσιμα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας. Και μπορεί να ζητηθεί υψηλότερη εγγύηση για την ενοικίασή τους. Επιπλέον, συνήθως απαιτείται ελάχιστη ηλικία τα 25 έτη για να νοικιάσει κανείς ένα premium αυτοκίνητο.

Παράδειγμα premium αυτοκινήτου είναι το Mercedes Benz CLA.

Τι είναι ένα πολυτελές αυτοκίνητο στην ενοικίαση αυτοκινήτου;

Στον κόσμο της ενοικίασης αυτοκινήτων, τα πολυτελή αυτοκίνητα αντιστοιχούν σε πιο ακριβά οχήματα που προσφέρουν αυξημένη άνεση σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα. Είναι τέλεια για αυτούς που θέλουν να ταξιδεύουν με εκλεπτυσμένο τρόπο. Τα πολυτελή αυτοκίνητα κατασκευάζονται από καταξιωμένες μάρκες και διαθέτουν υψηλού επιπέδου χαρακτηριστικά. Στο Car24 θα βρείτε ενοικίαση πολυτελών αυτοκινήτων με τα πιο γνωστά μοντέλα διαθέσιμα για να τα νοικιάσετε!

Πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός πολυτελούς αυτοκινήτου: Θα λάβετε ένα αυτοκίνητο από μια μάρκα με υψηλές προδιαγραφές, εξοπλισμένο με όλες τις τελευταίες ανέσεις και καινοτομίες. Είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν μία εμπειρία ταξιδιού με στυλ και κομψότητα.

Στην κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων ανήκει η σειρά BMW 5.

Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας cargo van

Τα cargo van προσφέρουν μεγάλο χώρο για τη μεταφορά μεγάλων ή υπερμεγέθων αντικειμένων από το ένα μέρος στο άλλο. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, από μικρά έως μεγάλα φορτία. Ένα φορτηγάκι είναι τέλεια επιλογή για μετακομίσεις ή μεταφορά μεγάλων αντικειμένων.

Πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός φορτηγού φορτίου: Είναι ειδικά σχεδιασμένα για τη μεταφορά μεγάλων ή υπερμεγέθων αντικειμένων, προσφέροντας ευελιξία στις μετακινήσεις.

Το Ford Transit Connect ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις κατηγορίες αυτοκινήτων στην ενοικίαση.

 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των αυτοκινήτων πλήρους και τυπικής κατηγορίας στην ενοικίαση;

Τα αυτοκίνητα πλήρους μεγέθους στην ενοικίαση είναι τα μεγαλύτερα στην κατηγορία τους και προσφέρουν ευρύχωρο εσωτερικό για τους επιβάτες και μεγάλο χώρο αποσκευών, ενώ δεν περιλαμβάνουν SUV, φορτηγά ή φορτηγάκια.

 • Να νοικιάσω οικονομικό ή συμπαγές αυτοκίνητο;

Τα οικονομικά αυτοκίνητα αποτελούν τη δεύτερη μικρότερη κατηγορία στην ενοικίαση και είναι ιδανικά για μικρές αποστάσεις ή οδήγηση στην πόλη. Αντίθετα, τα συμπαγή αυτοκίνητα είναι ελαφρώς μεγαλύτερα και συνήθως είναι hatchback, προσφέροντας περισσότερο χώρο.

 • Τι θεωρείται compact αυτοκίνητο;

Τα συμπαγή αυτοκίνητα θεωρούνται μεσαίου μεγέθους οχήματα στην ενοικίαση και συχνά πρόκειται για hatchback, παρόλο που δεν είναι πάντα εγγυημένο.

 • Οδηγώ μόνο αυτόματο αυτοκίνητο. Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι θα νοικιάσω αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων;

Όταν κάνετε την αναζήτησή σας online στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων θα επιλέξετε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτή η επιλογή συνήθως υπάρχει στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.

 • Μπορώ να επιλέξω το χρώμα του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου μου;

Συνήθως δεν είναι δυνατό να επιλέξετε το χρώμα του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά μπορείτε να ρωτήσετε τον πράκτορα αν υπάρχουν διαθέσιμα διαφορετικά χρώματα κατά την παραλαβή.

 • Θέλω ένα συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου και όχι “ή παρόμοιο”, είναι αυτό δυνατόν;

Κάποιες εταιρείες προσφέρουν την επιλογή “εγγυημένου μοντέλου”. Επιλέγοντας αυτή την επιλογή, θα λάβετε το συγκεκριμένο μοντέλο που κλείσατε. Ωστόσο, αν επιλέξετε μια προσφορά με την ένδειξη “ή παρόμοιο”, θα λάβετε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο με αντίστοιχες προδιαγραφές.

 • Τι είναι ένα μεσαίου μεγέθους ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο;

Ένα μεσαίου μεγέθους ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, γνωστό και ως συμπαγές αυτοκίνητο, περιλαμβάνει μοντέλα όπως:

 • Mazda 3
 • Volkswagen Jetta/Passat
 • Toyota Corolla
 • Honda Civic
 • Hyundai Elantra
 • Ford Focus
 • Toyota Auris

Στο άρθρο μας διαπιστώσαμε την ποικιλία και την πολυπλοκότητα των διαθέσιμων επιλογών. Από τα συμπαγή και οικονομικά μοντέλα για ταξίδια στην πόλη, μέχρι τα πλήρους μεγέθους και τα πολυτελή αυτοκίνητα για μεγαλύτερες διαδρομές και ειδικές περιστάσεις, η επιλογή του σωστού αυτοκινήτου μπορεί να καθορίσει την ποιότητα και την άνεση του ταξιδιού μας. Η γνώση των διαφορών και των χαρακτηριστικών κάθε κατηγορίας αυτοκινήτου είναι ουσιαστική για την εύρεση της ιδανικής επιλογής, που θα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό μας. Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός θα σας φανεί χρήσιμος στην επόμενη ενοικίαση αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας ένα άνετο, ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι.

Similar Posts