επιλογές για ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό

Τι επιλογές έχετε για ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό

Όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλούμαστε να λύσουμε είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου στο μέρος που επισκεπτόμαστε, ώστε να έχουμε την ελευθερία των κινήσεων και να εξερευνήσουμε την πόλη με την άνεσή μας.

Πως όμως μπορούμε να νοικιάσουμε ένα αυτοκίνητο στο εξωτερικό; Τι τρόποι ενοικίασης υπάρχουν;

Σε αυτό το άρθρο του Car24 θα αναλύσουμε όλους τους διαθέσιμους τρόπους που έχετε για να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο καθώς και bonus πως μπορείτε να κάνετε μια ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό χωρίς καθόλου πιστωτική κάρτα και εγγύηση και με πλήρη μικτή ασφάλεια!

# Ενοικίαση αυτοκινήτου μέσα από την πλατφόρμα κράτησης της διαμονής σας

Όταν κλείνετε ένα δωμάτιο ή ξενοδοχείο μέσα από κάποια πλατφόρμα – όπως η Airbnb και η booking – συνήθως μετά την κράτηση έχετε προτάσεις για διάφορες δραστηριότητες καθώς επίσης και για ενοικίαση αυτοκινήτου στο μέρος που επισκέπτεστε από την ίδια την πλατφόρμα!

Συνήθως αυτές οι πλατφόρμες συνεργάζονται με τις τοπικές εταιρείες ενοικίασης και σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, κερδίζοντας μια προμήθεια από αυτές τις εταιρείες.

Το πλεονέκτημα με αυτόν τον τρόπο ενοικίασης είναι ότι έχετε την εγγύηση από μια μεγάλη πλατφόρμα κι αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, σίγουρα θα βρεθεί άμεσα λύση!

Τα μειονεκτήματα είναι αρκετά, όπως:

 • Θα χρειαστείτε πιστωτική κάρτα για να γίνει η κράτηση
 • Συνήθως θα χρειαστεί δέσμευση ποσού μεταξύ 400-1000€, ανάλογα την κατηγορία του οχήματος που θα επιλέξετε ως εγγύηση
 • Το αυτοκίνητο θα έχει τη βασική CDWασφάλεια και θα πρέπει να πληρώσετε εξτρά για μικτή, πλήρη ασφάλεια
 • Ίσως οι τιμές να είναι αρκετά υψηλές
 • Θα έχετε περιορισμό χιλιομέτρων – γύρω στα 100 κάθε ημέρα.

 

# Ενοικίαση αυτοκινήτου μέσω τουριστικού γραφείου

Τα τουριστικά γραφεία πέρα από οργάνωση εκδρομών, μπορούν να σας κλείσουν και ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Και σε αυτήν την περίπτωση, η ενοικίαση γίνεται με συνεργαζόμενες εταιρείες με το τουριστικό γραφείο ενώ ισχύουν τα ίδια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως στην πρώτη περίπτωση με τις πλατφόρμες.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι θα έχετε καλύτερη υποστήριξη καθώς θα επικοινωνείτε απευθείας με το ταξιδιωτικό γραφείο για οτιδήποτε πρόβλημα αν προκύψει.

 

# Ενοικίαση μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο

Η τρίτη επιλογή που έχετε για ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ίσως και μια από τις πιο δημοφιλείς καθώς την επιλέγουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες – όχι όμως και η πιο συμφέρουσα!

Η επιλογή για ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο είναι μια πολύ καλή λύση, όμως έχει κι αυτή τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Πλεονεκτήματα ενοικίασης αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο:

 • Επιλέγετε εταιρεία ανάλογα τις τιμές που θα δείτε απευθείας στα γκισέ των εταιρειών
 • Μπορείτε ίσως να διαπραγματευτείτε το κόστος
 • Ίσως να λάβετε κάποιο upgrade στην κατηγορία του αυτοκινήτου, ανάλογα τη διαθεσιμότητα.

 

Όμως υπάρχουν και αρκετά μειονεκτήματα από αυτήν την επιλογή, που είναι:

 • Αν είναι υψηλή τουριστική εποχή, τότε ίσως να μη βρείτε διαθεσιμότητα
 • Θα χρειαστείτε πιστωτική κάρτα και εγγύηση που θα γίνει δέσμευση στην κάρτα σας
 • Θα περιμένετε αρκετή ώρα στην ουρά, καθώς θα υπάρχουν σίγουρα κι άλλοι ταξιδιώτες που ήσασταν στην ίδια πτήση, που θα πρέπει να λάβουν τα αυτοκίνητά τους

 

# Ενοικίαση αυτοκινήτου μέσω του ξενοδοχείου σας

Επόμενη επιλογή είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου μέσα από το ξενοδοχείο – να ενημερώσετε δηλαδή το ξενοδοχείο σας ώστε να μεσολαβήσει για να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο.

Συνήθως τα ξενοδοχεία έχουν συνεργάτες που εξυπηρετούν τους πελάτες τους για αυτοκίνητα.

Στα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης επιλογής είναι ότι πάλι θα χρειαστεί να έχετε πιστωτική κάρτα για να προχωρήσει η ενοικίαση ενώ ίσως να ισχύουν οι περιορισμοί χιλιομέτρων και η απλή ασφάλεια ενοικίασης CDW. Επιπλέον, μπορεί η τιμή να είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω της προμήθειας που πιθανόν να θέλει το ξενοδοχείο.

Στα πλεονεκτήματα είναι η άμεση επικοινωνία και εξυπηρέτηση καθώς θα μεσολαβήσει το ξενοδοχείο για εσάς.

 

# Ενοικίαση μέσα από το Car24.gr

Μέσα από το Car24 μπορείτε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στο εξωτερικό, με τους ίδιους όρους που νοικιάζετε στην Ελλάδα: χωρίς πιστωτική κάρτα, χωρίς εγγύηση, με πλήρη μικτή ασφάλεια και απεριόριστα χιλιόμετρα!

Τώρα οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο εξωτερικό έχουν γίνει πολύ εύκολη υπόθεση, καθώς μπορείτε να νοικιάσετε το όχημα που θέλετε, με μετρητά πληρώνοντας online με κατάθεση ή με κάποια χρεωστική κάρτα – χωρίς να καταβάλλετε εγγύηση ή να χρειάζεται πιστωτική κάρτα!

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και είναι ακριβώς η ίδια όπως με την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Ξεκινάτε την αναζήτηση από εδώ, επιλέγετε την πόλη που θέλετε και έπειτα το σημείο παραλαβής και παράδοσης και άμεσα θα σας εμφανιστούν όλες οι διαθέσιμες επιλογές για ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό!

Επιλέγετε το όχημα που επιθυμείτε, πληρώνετε online με κάρτα ή κατάθεση και το αυτοκίνητο θα σας περιμένει στο σημείο παραλαβής για άμεση χρήση!

Εύκολα, γρήγορα και πάνω απ’ όλα χωρίς να χρησιμοποιήσετε πιστωτική κάρτα ενώ έχετε και πλήρη μικτή ασφάλεια για οτιδήποτε συμβεί!

Στο Car24.gr θα βρείτε ενοικίαση αυτοκινήτου σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, στις καλύτερες τιμές και με την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών μας!

Similar Posts