Ποια είναι τα πιο φθηνά προς ενοικίαση αυτοκίνητα!

Ποια είναι τα πιο φθηνά προς ενοικίαση αυτοκίνητα!

Όταν αναζητούμε τα πάντα για τις διακοπές μας – από εισιτήρια μέχρι διαμονή – ένας από τους κυριότερους παράγοντες που επηρεάζουν τη λήψη της απόφασής μας, είναι η τιμή!

Το ίδιο ισχύει και στην ενοικίαση αυτοκινήτου – κοιτάμε δηλαδή ποιο είναι το φθηνότερο αυτοκίνητο για ενοικίαση έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα για ένα «αναγκαίο κακό» που χρειαζόμαστε στις διακοπές μας.

Τα αυτοκίνητα που διατίθενται προς ενοικίαση έχουν συγκεκριμένες τιμές και οι οποίες επηρεάζονται από κάποιους παράγοντες όπως είναι η εποχικότητα, ο ανταγωνισμός, η προσφορά και η ζήτηση καθώς και ο τύπος του αυτοκινήτου.

Εδώ θα σας αναλύσουμε ποια αυτοκίνητα είναι τα πιο οικονομικά προς ενοικίαση και πως θα βρείτε τη φθηνότερη ενοικίαση αυτοκινήτου μέσα από το Car24.gr!

# Τα φθηνότερα αυτοκίνητα προς ενοικίαση

Τα πιο φθηνά αυτοκίνητα για ενοικίαση είναι αυτά που βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία (Category A) και περιλαμβάνουν τα μίνι οχήματα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ενδεικτικά μοντέλα και τιμές με παράδοση και παραλαβή στο αεροδρόμιο των Αθηνών, για 2 ημέρες το καλοκαίρι του 2023.

 

Κατηγορία Μοντέλο Τιμή για 2 ημέρες
Category A Toyota Aygo 1.0 104€
Category A Renault Twingo 104€
Category A Toyota Aygo Automatic 115€

Όπως βλέπουμε από τον παραπάνω πίνακα, οι τιμές είναι γύρω στα 55€ / ημέρα ενώ είναι λίγο παραπάνω αν επιλέξετε ένα μίνι αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο.

Γενικότερα τα πιο φθηνά αυτοκίνητα προς ενοικίαση είναι μοντέλα όπως το Toyota Aygo 1.0, ToyotaYaris και Renault Twingo.

Στην αμέσως επόμενη κατηγορία βρίσκεται το δημοφιλές Nissan Micra με λίγο μεγαλύτερους χώρους καθώς και το Fiat Panda που είναι ίσως το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων!

Αν θέλετε μεγαλύτερη άνεση και χώρους, τότε θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο όχημα όπως το Aygo XCross που φέρνει λίγο σε SUV με μεγαλύτερους χώρους από το αδελφάκι του ή το Seat Ibiza που έχει, με βεβαιότητα, μεγαλύτερους χώρους από την κατηγορία μίνι.

 

# Τι πρέπει να προσέξετε στην ενοικίαση αυτοκινήτου

Για να μη σας βγει το φθηνό, ακριβό, θα πρέπει να προσέξετε μερικά πραγματάκια πριν και κατά τη διάρκεια της ενοικίασης.

  • Μεγάλη προσοχή στο τι ασφάλεια περιλαμβάνεται στους όρους της ενοικίασης

Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία και προσοχή, στο τι ασφάλεια περιλαμβάνεται στην τιμή της ενοικίασης. Αν έχετε απλή ασφάλεια, αυτό σημαίνει πως πληρώνετε εσείς για κάθε ζημιά που θα προκύψει στο όχημα. Αν έχετε CDW ασφάλεια, τότε στην ουσία πρόκειται για μια μικτή ασφάλεια αλλά με απαλλαγή – συνήθως το ύψος της απαλλαγής είναι 600-1200€. Σε αυτήν την περίπτωση, πληρώνετε εσείς κάθε ζημιά που θα κάνετε μέχρι το ύψος της απαλλαγής και τα υπόλοιπα η εταιρεία rent a car.

Τέλος, υπάρχει και η πλήρης μικτή ασφάλεια που θα βρείτε σε όλα τα ενοικιαζόμενα μέσα από την ιστοσελίδα και τους συνεργάτες μας, η οποία σας καλύπτει από το πρώτο ευρώ για κάθε ζημιά(εκτός κάποιων απαλλαγών που δεν καλύπτονται έτσι κι αλλιώς, όπως καθρέπτες, ζημιές στο κάτω μέρος του οχήματος, ζημιές στο εσωτερικό, κτλ).

Σε αυτήν την περίπτωση, οποιαδήποτε ζημιά γίνει στο όχημα – από μια μικρή γρατζουνιά έως ένα μεγάλο ατύχημα – σας καλύπτει η μικτή ασφάλεια!

Δώστε μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια του οχήματος, καθώς ακόμα και μια γρατζουνιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μπορεί να σας κοστίσει έως και 300€! Με τη μικτή ασφάλεια που απολαμβάνεις μέσα από το Car24, δεν θα σου κοστίσει απολύτως τίποτα!

  • Ελέγξτε καλά το αυτοκίνητο πριν την παραλαβή

Πριν την παραλαβή του οχήματος και ιδιαίτερα αν δεν έχετε πλήρη μικτή ασφάλεια, ελέγξτε καλά το όχημα για προηγούμενα χτυπήματα και γρατζουνιές. Αν διαπιστώσετε κάτι, δείτε προσεκτικά να υπάρχει σημειωμένο και στο συμβόλαιό σας.

 

  • Προσοχή την ποσότητα καυσίμου που θα επιστρέψετε

Δώστε μεγάλη προσοχή στην ποσότητα καυσίμου που θα επιστρέψετε – θα πρέπει να είναι ίδια ή παραπάνω με αυτήν που το παραλάβατε! Αν το επιστρέψετε με λιγότερο καύσιμο, τότε η εταιρεία θα σας χρεώσει τόσο το κόστος καυσίμου (συνήθως με υψηλότερη τιμή) όσο και διαχειριστικά έξοδα ανεφοδιασμού!

 

# Πως να βρείτε και να κλείσετε το ιδανικότερο αυτοκίνητο για ενοικίαση!

Αφού αναλύσετε πρώτα τις ανάγκες σας, έπειτα ξεκινάτε από την ιστοσελίδα μας ώστε να συγκρίνετε online τιμές και εταιρείες για την ενοικίαση αυτοκινήτου που σας ενδιαφέρει!

Στο Car24.gr θα βρείτε ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην καλύτερη τιμή της αγοράς, σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων και με πλήρη μικτή ασφάλεια, χωρίς πιστωτική κάρτα!

Βλέπετε το όχημα που σας ενδιαφέρει, κάνετε online κράτηση, πληρώνετε μέσω κάρτας ή κατάθεσης σε λογαριασμό και παραλαμβάνετε άμεσα στον προορισμό σας! Δε χρειάζεται να δώσετε εγγύηση ούτε να έχετε πιστωτική κάρτα – πληρώνετε μετρητά και είστε έτοιμος!

Similar Posts