ελεγχος αυτοκινητου για ζημιες

Εσύ ελέγχεις το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για ζημιές;

Όταν νοικιάζουμε ένα αυτοκίνητο είναι πολύ σημαντικό να το ελέγχουμε κατά τη διάρκεια της παραλαβής, ώστε να εντοπίσουμε τυχόν προϋπάρχουσες ζημιές και γρατζουνιές.

Αυτό σας προστατεύει από απροσδόκητες χρεώσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία παράδοσης του οχήματος καθώς υπάρχει η πιθανότητα αυτές οι ζημιές να χρεωθούν σε εσάς, αν δεν είναι ήδη καταγεγραμμένες.

Ας δούμε όμως τους βασικούς λόγους που πρέπει πάντα να ελέγχετε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για ζημιές, πριν το παραλάβετε!

 

Αποφυγή αναπάντεχων χρεώσεων

Όταν νοικιάζετε ένα αυτοκίνητο, είστε συνήθως υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές που θα προκληθούν σε αυτό κατά τη διάρκεια της χρήσης από εσάς. Εάν επιστρέψετε το αυτοκίνητο με κάποια νέα ζημιά που δεν υπάρχει από πριν, τότε θα χρεωθείτε γι’αυτή τη ζημιά.

 

Ασφάλεια του οχήματός σας

Οποιαδήποτε ζημιά στο όχημα, ανεξάρτητα το πόσο μικρή είναι, μπορεί να επιφέρει σημαντικά ζητήματα ασφαλείας. Αν για παράδειγμα υπάρχει ζημιά στο εξωτερικό του οχήματος, μπορεί να υπάρχει χτύπημα και σε κάποιο σημαντικό στοιχείο, ζωτικής σημασίας του αυτοκινήτου.

 

Ηρεμία κατά τις διακοπές σας

Γνωρίζοντας ότι όλες οι προϋπάρχουσες ζημιές έχουν καταγραφεί και δεν θα χρεωθούν σε εσάς, μπορείτε να είστε ήρεμοι και να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς το άγχος του μπλεξίματος που μπορεί να δημιουργηθεί.

Ο έλεγχος για ζημιές ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκος, αρκεί να είναι αποτελεσματικός! Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πως μπορείτε να κάνετε τον έλεγχο γρήγορα και αποτελσματικά!

 

Ξεκινήστε με το εξωτερικό του οχήματος: Δείτε πολύ προσεκτικά το εξωτερικό του οχήματος και προσέξτε τυχόν γρατζουνιές και χτυπήματα. Αν δεν είναι σημειωμένα στο συμβόλαιο που λάβατε, ενημερώστε να προστεθούν όλες οι ζημιές πριν αναχωρήσετε.

 

Έλεγχος των ελαστικών: Θα πρέπει να ελέγξετε τα ελαστικά τόσο προς την εξωτερική τους φθορά όσο και αν έχουν τη σωστή πίεση. Αρκετές φορές τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα δεν έχουν τη σωστή πίεση ή μπορεί να έχουν φθαρμένα ελαστικά. Απαιτήστε ένα αυτοκίνητο που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

 

Έλεγχος φώτων: Μόλις παραλάβετε το όχημά σας, ελέγξτε ότι όλα τα φώτα λειτουργούν κανονικά και υπάρχει επαρκής φωτισμός στο δρόμο.

 

Επιθεώρηση του εσωτερικού: Ελέγξτε το εσωτερικό του οχήματος αν τυχόν υπάρχουν φθορές, όπως ξεθωριασμένα χρώματα και καθίσματα.

 

Για την καλύτερη τεκμηρίωση αλλά και έλεγχο των ζημιών, φωτογραφίστε το όχημα περιμετρικά αλλά και εσωτερικά πριν ακόμα το παραλάβετε και σίγουρα πριν αναχωρήσετε από το σημείο παραλαβής.

Εάν διαπιστώσετε ζημιά στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, τότε είναι σημαντικό να ενημερώσετε άμεσα την εταιρεία και να τεκμηριώσετε τη ζημιά που βρήκατε. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με τους εξής τρόπους:

 

Σημειώσετε τη ζημιά στο ειδικό έντυπο: Στο ειδικό έντυπο που βρίσκεται στο συμβόλαιο μίσθωσης, μπορείτε να σημειώσετε τη ζημιά που εντοπίσατε και να σημειώσετε ότι προϋπήρχε πριν την παραλαβή σας.

 

Βγάλτε φωτογραφίες: Βγάλτε αρκετές φωτογραφίες ώστε να φαίνεται η ζημιά στο αυτοκίνητο ξεκάθαρα.

 

Ενημερώστε την εταιρεία: Ενημερώστε άμεσα την εταιρεία ενοικίασης, πριν καν ακόμα ξεκινήσετε για τον προορισμό σας.

 

Ο έλεγχος ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου για ζημιές πριν την παραλαβή είναι πολύ σημαντικός καθώς θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα αλλά και θα σας φέρει μια ηρεμία.

Θυμηθείτε, είναι πιο σημαντικό να αφιερώσετε μερικά λεπτά για να βρείτε τυχόν ζημίες που δεν έχουν καταγραφεί, παρά να διαφωνείτε και να μαλώνετε όταν επιστρέψετε το όχημα.

Στο Car24.gr βρίσκεις ενοικιάσεις αυτοκινήτων με πλήρη μικτή ασφάλεια, χωρίς να σε ενδιαφέρει αν υπάρχουν ή αν θα δημιουργηθούν ζημιές!

Η μικτή ασφάλεια καλύπτει σχεδόν τα περισσότερα συμβάντα ενώ η δυνατότητα της ενοικίασης αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική σας καλύπτει απόλυτα καθώς πληρώνετε με μετρητά ή με χρεωστική κάρτα και παραλαμβάνετε άμεσα στην τοποθεσία που επιθυμείτε!

Similar Posts