sedan i suv

Να επιλέξω ένα οικογενειακό sedan ή ένα SUV για ενοικίαση;

Όταν θέλουμε να νοικιάσουμε ένα αμάξι μας δίνετε το δικαίωμα της επιλογής στον τύπο του αυτοκινήτου που χρειαζόμαστε.

Ανάμεσα στις προσφερόμενες επιλογές τα Sedan και τα  SUV  τείνουν να είναι τα επικρατέστερα. Τι είναι αυτό όμως που θα κρίνει την επιλογή σας;

Οι δύο τύποι οχημάτων έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους, το πιο σημαντικό βέβαια είναι οι δικές σας ανάγκες και ποιο είδος αμαξιού θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα.

Για να μην μπαίνετε σε διλλήματα, ακολουθούν μερικές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διάφορα στην επιλογή του οχήματος που θα επιλέξετε να νοικιάσετε. 

 

Πόσα άτομα ταξιδεύουν μαζί σας

Ο πιο σημαντικός παράγοντας που θα σας απασχολήσει είναι ο αριθμός των ατόμων που θα ταξιδέψουν με το αυτοκίνητο. Εάν είστε μια μικρή οικογένεια 3 ή 4 ατόμων τότε η καλύτερη επιλογή θα είναι το οικογενειακό αυτοκίνητο. 

Εάν θα σας συνοδέψει ένα ακόμη άτομο θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε ένα SUV.

Τα SUV λόγω μεγαλύτερου μεγέθους προσφέρουν περισσότερη άνεση στα πίσω καθίσματα. Επίσης αν νοικιάζετε όχημα για να κάνετε οικογενειακές διακοπές, θα έχετε και πολλές αποσκευές, οπότε θα χρειαστείτε τον έξτρα χώρο και στο πορτμπαγκαζ. 

Στην περίπτωση που θέλετε να ταξιδέψετε με περισσότερα άτομα θα σας προτείναμε να νοικιάσετε ένα minivan.

 

Τόπος ταξιδίου 

Όταν μιλάμε για ταξίδια στην Ελλάδα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και το είδος του αυτοκινητόδρομου που θα διανύσουμε.

Από πόλεις με πολυσύχναστα κέντρα, κίνηση στους δρόμους και δυσκολία στο παρκάρισμα, μέχρι ανώμαλους χωματόδρομους και ανηφόρες με επικίνδυνες στροφές, μπορεί να συναντήσουμε τα πάντα!

Αν λοιπόν έχετε σκοπό να διανύσετε χωματόδρομους και γενικά ανώμαλους επαρχιακούς δρόμους είναι προτιμότερο να νοικιάσετε ένα SUV.  

Η τετρακίνηση σας παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο κατά την οδήγηση και σας επιτρέπει να οδηγήσετε σε οποιοδήποτε έδαφος ακόμα και με δύσκολες καιρικές συνθήκες. 

Το Sedan θα είναι η βέλτιστη επιλογή αν έχετε σκοπό να διασχίσετε αυτοκινητόδρομο και να κινείστε σε πόλη. Ένα sedan μπορεί να φτάσει τα 0-100χλμ σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την οδήγηση σε αυτοκινητοδρόμους. 

Ακόμα θα σας είναι πιο εύκολο να παρκάρετε αλλά και να κινηθείτε σε δρόμους με αυξημένη κίνηση.

 

Άνεση στο ταξίδι

Η άνεση στο ταξίδι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ιδιαίτερα στα μεγάλα ταξίδια. Ενώ και οι δύο τύποι οχημάτων μπορεί να προσφέρουν άνεση στο ταξίδι όμως τα SUVυπερτερούν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι μεγάλοι χώροι που οφείλονται στο πιο πλατύ αμάξωμα θα κάνουν τη διαφορά στην εμπειρία του ταξιδιού. 

 

Προϋπολογισμός ταξιδιού 

Τα συνολικά έξοδα του ταξιδιού είναι ακόμα ένας καθοριστικός παράγοντας. Συνήθως η ενοικίαση ενός SUV είναι περισσότερο δαπανηρή, αλλά αυτό δεν είναι πάντα απόλυτο. 

Ένας πολυτελές sedan θα σας κοστίσει περισσότερο στην ενοικίαση αυτοκινήτου από ότι ένα  SUV  μεσαίας κατηγορίας.

Όσον αφορά το κόστος καυσίμων και την απόδοση του αμαξιού σίγουρα ένα sedan θα είναι περισσότερο οικονομικό. Αυτό σημαίνει ότι η ποσότητα καυσίμου που θα καταναλώσει το οικογενειακό θα είναι σαφώς πολύ μικρότερη. 

Ένα SUV δεν μπορεί να προσφέρει την ίδια εξοικονόμηση καυσίμων.

 

Ευκολία και εμπειρία οδήγησης

Οι περισσότεροι οδηγοί βρίσκουν πιο εύκολα στην οδήγηση τα οικογενειακά αυτοκίνητα, υπάρχουν όμως και κάποιοι που νιώθουν πιο άνετα και είναι πιο έμπειροι στην οδήγηση SUV. 

Έτσι ακόμα και αυτό το κομμάτι μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό πριν κάνετε την επιλογή σας.

Τώρα πια γνωρίζετε όλα τα χαρακτηριστικά αυτών των αυτοκινήτων και τι θα πρέπει να επηρεάσει την επιλογή σας ανάμεσα σε Sedan και SUV. 

Το πιο σημαντικό είναι να έχετε ένα ευχάριστο ταξίδι με το όχημα που θα καλύψει τις ανάγκες σας και θα σας διασφαλίσει μια άνετη διαδρομή με ασφάλεια. 

Similar Posts