συμβουλες για ενοικιαση αυτοκινητου στην Αθήνα

Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αθήνα: 3 χρήσιμες συμβουλές

Αν σκοπεύετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στην Αθήνα, τότε εδώ σας έχουμε 3 χρήσιμες συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή σας και την ενοικίαση αυτοκινήτου πιο εύκολη.

Ακολουθώντας αυτές τις 3 συμβουλές, θα εξοικονομήσετε τόσο χρήμα και χρόνο αλλά θα έχετε και λιγότερο άγχος να διαχειριστείτε!

#1 Η Αθήνα έχει πολλές διαθέσιμες τοποθεσίες για παραλαβή και παράδοση!

Όταν επιλέγετε την Αθήνα για να νοικιάσετε το αυτοκίνητό σας, τότε θα δείτε ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για να διαλέξετε ως τοποθεσία παραλαβής αλλά και παράδοσης του οχήματος.

Τα μέρη δεν περιορίζονται μόνο στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι, αλλά υπάρχουν διαθέσιμα σημεία σχεδόν σε όλα τα κεντρικά σημεία ενδιαφέροντος ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει και η δυνατότητα παράδοσης απευθείας στο ξενοδοχείο σας.

Σε αρκετές περιπτώσεις η ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο μπορεί να έχει υψηλότερη χρέωση έναντι μιας ενοικίασης με παραλαβή του οχήματος σε άλλο, κεντρικότερο σημείο.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι εταιρείες πληρώνουν υψηλότερα τέλη για τους χώρους που νοικιάζουν στο αεροδρόμιο – όπως τους χώρους γραφείων και στάθμευσης των οχημάτων – με αποτέλεσμα να πρέπει να νοικιάζουν τα αυτοκίνητα με υψηλότερο τίμημα.

Από την άλλη, συνήθως όταν παραλαμβάνετε ένα αυτοκίνητο από σημείο μέσα στην πόλη, το κόστος είναι χαμηλότερο.

#2 Κάντε κράτηση από νωρίς, ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλής ζήτησης

Η Αθήνα έχει υψηλή ζήτηση και τους 12 μήνες του χρόνου. Είναι ένας προορισμός που πλέον τον επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο, κάθε μήνα, κάθε εποχή του χρόνου.

Γι’αυτό το λόγο, καλό είναι να κάνετε κράτηση αρκετές ημέρες πριν την άφιξή σας ώστε να βρείτε την κατηγορία αυτοκινήτου που επιθυμείτε διαθέσιμη αλλά και να πετύχετε όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή.

Ιδιαίτερα σε περίοδους υψηλής ζήτησης – όπως είναι το καλοκαίρι ή οι εορτές – το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στην Αθήνα αυξάνεται αρκετά λόγω της υψηλής ζήτησης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι να ολοκληρώνεται την κράτησή σας αμέσως μόλις επιβεβαιώσετε το ταξίδι και κάνετε κράτηση για το ξενοδοχείο σας.

Έτσι, θα έχετε μια από τις καλύτερες τιμές στην ενοικίαση αυτοκινήτου για την Αθήνα!

 

#3 Επιλέξτε μικρή κατηγορία οχήματος

Αν σας βολεύει και δεν είστε πολλά άτομα, ούτε έχετε πολλές αποσκευές τότε επιλέξτε ένα μικρό όχημα για τις μετακινήσεις σας στην Αθήνα ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε με το παρκάρισμα ή τους στενούς δρόμους στο κέντρο της πόλης.

Ένα μικρό αυτοκίνητο όπως ένα Toyota Aygo ή Hyundai i10 θα σας μετακινήσει με ασφάλεια – και οικονομία καυσίμου – στην πόλη της Αθήνας.

Αντιθέτως, ένα μεγάλο αυτοκίνητο θα σας ταλαιπωρήσει τόσο στα στενά του κέντρου με παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού που στενεύουν το διαθέσιμο χώρο όσο φυσικά και στο παρκάρισμα στην ήδη υπερφορτωμένη πρωτεύουσα!

# Bonus Tip : Εξασφαλίστε από πριν τη θέση πάρκινγκ

Αν μένετε σε ξενοδοχείο, εξασφαλίστε από πριν ότι θα έχετε διαθέσιμη θέση parking για το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Σε διαφορετική περίπτωση θα ταλαιπωρηθείτε πάρα πολύ να βρίσκετε θέση παρκαρίσματος, ειδικά αν διαμένετε στο κέντρο της Αθήνας.

Συνοψίζοντας

Η Αθήνα είναι ένα μέρος που δέχεται εκατομμύρια τουρίστες κάθε μήνα! Για να μην ταλαιπωρηθείτε και να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία από την ενοικίαση αυτοκινήτου, σας προτείνουμε να βλέπετε καλά τις επιλογές που έχετε για παραλαβή του οχήματος και ίσως σας βολέψει καλύτερα μια τοποθεσία διαφορετική από το αεροδρόμιο που πιθανόν θα είναι ο τόπος εισόδου σας.

Επιπλέον, κάνοντας κράτηση από νωρίς εξασφαλίζετε σίγουρη διαθεσιμότητα αλλά και την καλύτερη δυνατή τιμή που μπορεί να πετύχετε στην ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αθήνα.

Τέλος, αν δεν έχετε μεγάλες ανάγκες επιλέξετε ένα μικρό αυτοκίνητο για πιο άνετες μετακινήσεις μέσα στο κέντρο και διασφαλίστε ότι θα έχετε εξασφαλισμένη θέση πάρκινγκ με το ξενοδοχείο ή το σπίτι που θα διαμένετε!

Στο Car24 προσπαθούμε να κάνουμε την ενοικίαση αυτοκινήτου εύκολη και προσιτή σε όλους, βοηθώντας με χρήσιμες συμβουλές όλους τους ταξιδιώτες και δίνοντας τη δυνατότητα να κάνετε μια ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική κάρτα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης!

Similar Posts