γρατζουνια σε ενοικιαζομενο αυτοκινητο

Γρατζουνιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο – Τι θα σου κοστίσει

Όταν νοικιάζουμε ένα αυτοκίνητο στις διακοπές μας ή σε ένα ταξίδι, ο φόβος μας είναι μην το χτυπήσουμε ή δημιουργήσουμε κάποια ζημιά, καθώς θα πρέπει μετά να κληθούμε να πληρώσουμε το κόστος της επιδιόρθωσης – και ως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, το κόστος είναι μεγαλύτερο απ’ότι αν χτυπούσαμε το δικό μας αυτοκίνητο.

Τι γίνεται όταν κάνουμε μια γρατζουνιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο; Πως θα επιδιορθωθεί και πόσο θα μας κοστίσει αυτή η ζημιά;

Τι θα συμβεί αν νοικιάσατε το αυτοκίνητο εκτός του Car24

Αν κάνατε την ενοικίαση αυτοκινήτου εκτός του Car24, τότε πολύ πιθανόν έχετε είτε μικτή ασφάλεια με μεγάλη απαλλαγή (δηλαδή ασφάλεια CDW) είτε απλή ασφάλεια χωρίς απαλλαγή.

Στην ασφάλεια CDW έχετε ένα ποσό ως απαλλαγή όπου συμμετέχετε στην αποκατάσταση της ζημίας – συνήθως το ποσό κυμαίνεται από 500-1000€, ανάλογα το είδος του αυτοκινήτου που νοικιάζετε (μικρό, μεγάλο, suv, κτλ).

Αυτό το ποσό, συνήθως δεσμεύεται στην αρχή από την πιστωτική σας κάρτα ως εγγύηση.

Αν κάνατε για παράδειγμα μια ζημιά 1500€ και έχετε απαλλαγή 500€, τότε θα πληρώσετε εσείς τα 500€ και τα υπόλοιπα η εταιρεία ενοικίασης.

Αντίστοιχα, αν η ζημιά είναι μικρότερη από το ποσό της απαλλαγής, τότε θα πληρώσετε ολόκληρο το κόστος της αποκατάστασης εσείς.

Αν έχετε απλή ασφάλεια χωρίς απαλλαγή, τότε η εγγύηση στην αρχή θα είναι μεγαλύτερη και πληρώνετε ό,τι ζημιά κάνατε στο μάξιμουμ του κόστους της.

Ανάλογα τη ζημιά που θα κάνετε στο όχημα, όταν το παραδώσετε θα σας ενημερώσουν και για το κόστος της επιδιόρθωσης.

Να φροντίζετε να φωτογραφίζετε το αυτοκίνητο όταν το παραλαμβάνετε και να το ελέγχετε διεξοδικά πριν την υπογραφή του συμβολαίου. Αν υπάρχουν προϋπάρχουσες ζημίες, τότε αυτές θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι αναγράφονται στο συμβόλαιο και έχουν κυκλωθεί χαρακτηριστικά στο σημείο του αυτοκινήτου.

Τι θα συμβεί αν κάνετε μια γρατζουνιά ή ζημιά και έχετε κλείσει μέσα από το Car24

Όταν κάνετε μια ενοικίαση αυτοκινήτου μέσα από το Car24, τότε αυτομάτως μαζί έχετε και πλήρη μικτή ασφάλεια χωρίς απαλλαγή. Η μικτή ασφάλεια καλύπτει όλες τις ζημίες που μπορεί να προκαλέσετε με δική σας υπαιτιότητα, εκτός των ζημιών στο κάτω μέρος του οχήματος, στις ζάντες, στα ελαστικά, στους καθρέπτες και στο εσωτερικό του οχήματος.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση (εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά από το συμβόλαιό σας), η ζημιά καλύπτεται από την εταιρεία και εσείς δεν πληρώνετε τίποτα.

Έτσι, νοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο από το Car24 ξεγνοιάζετε καθώς ακόμα κι αν το γρατζουνίσετε ή προκαλέσετε κάποια ζημιά, αυτή θα καλυφθεί από την μικτή ασφάλεια που έχει η ενοικίασή σας!

 

Τι πρέπει να θυμάσαι

Όπως είπαμε και πιο πάνω, πάντα να ελέγχεις το αυτοκίνητο πριν την παραλαβή. Δες πιθανές ζημιές και έλεγξε ότι έχουν καταγραφεί στο συμβόλαιο που υπογράφεις με την εταιρεία ενοικίασης.

Αν υπάρχουν ζημιές που δεν έχουν καταγραφεί, τότε πολύ πιθανόν στο τέλος να τις χρεωθείς εσύ.

Επιπλέον, σε περίπτωση ατυχήματος ή μεγάλης ζημιάς, πάντα να φωνάζεις την τροχαία αλλά και τη φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής εταιρείας που είναι ασφαλισμένο το ενοικιαζόμενο όχημα, για να γίνει σωστή καταγραφή του συμβάντος.

Πάντα να ρωτάς και να έχεις γραπτά τι περιλαμβάνει η ασφάλεια του ενοικιαζόμενου οχήματος καθώς και τυχόν απαλλαγές που βαρύνουν εσένα σε περίπτωση ζημιάς.

 

Κλείσε online το επόμενό σου αυτοκίνητο χωρίς πιστωτική και με πλήρη μικτή ασφάλεια!

Και τώρα που είδες ότι ακόμα και μια μικρή ζημιά μπορεί να σου κοστίσει αρκετά ακριβά, πλέον γνωρίζεις ότι στο Car24 κλείνεις ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική και πληρώνεις με μετρητά μέσω ebanking ή χρεωστικής κάρτας!

Η διαδικασία κράτησης είναι πολύ απλή: Αρχικά, επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μας όπου συμπληρώνεις τη φόρμα αναζήτησης και κράτησης. Εκεί εισάγεις τις ημερομηνίες που χρειάζεσαι το αυτοκίνητο και τον τόπο παραλαβής και παράδοσης.

Άμεσα βλέπεις διαθεσιμότητα σε αυτοκίνητα, τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και το τελικό κόστος της ενοικίασης.

Προχωράς σε οnline κράτηση, πληρώνεις μέσω ebanking ή χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας και η ενοικίασή σου έχει ολοκληρωθεί! Δεν θα σου ζητηθεί καθόλου πιστωτική κάρτα ούτε να πληρώσεις κάποια εγγύηση!

Το ποσό που βλέπεις είναι το τελικό ποσό και δεν έχεις καμία άλλη υποχρέωση!

Η ενοικίαση αυτοκινήτου μέσα από το Car24 είναι πλέον μια εύκολη διαδικασία που ολοκληρώνεται άμεσα, χωρίς εγγύηση και χωρίς πιστωτική κάρτα!

Similar Posts