τι πρεπει να προσεξεις στην ενοικιαση αυτοκινητου

Τι πρέπει να προσέξεις στην ασφάλεια ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα θέματα στην ενοικίαση αυτοκινήτου, είναι η ασφάλεια που έχει το ενοικιαζόμενο όχημα. Στις περισσότερες ενοικιάσεις, περιέχεται μόνο απλή CDW ασφάλεια με απαλλαγή, που σημαίνει ότι αν γίνει κάποια ζημιά με δική σας υπευθυνότητα, τότε πληρώνετε ένα μεγάλο ποσό ως το ανώτατο όριο της απαλλαγής.

Τι είναι όμως η CDW ασφάλεια, πόσο κοστολογούνται οι διάφορες ζημιές από τις εταιρείες ενοικιάσεων και που διαφέρει το Car24 με την πλήρη μικτή ασφάλεια που σας προσφέρει;

Πάμε να μάθουμε τα πάντα για την ασφάλεια που περιέχεται στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων με αυτό το άρθρο μας!

Ποιες είναι οι σύνηθες επιλογές που έχετε στην ασφάλεια ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων

Οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης προσφέρουν 2 ή 3 επιλογές σχετικά με την ασφάλιση των οχημάτων.

Η πρώτη επιλογή είναι η CDW ασφάλεια που σημαίνει ασφάλεια με απαλλαγή.

Σε αυτήν την ασφάλεια, αν εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα, τότε πληρώνετε τη ζημιά στο όχημά σας μέχρι το σημείο της απαλλαγής.

Συνήθως η απαλλαγή βρίσκεται μεταξύ 1000€ – 1800€ , ανάλογα την εταιρεία ενοικίασης.

Όταν νοικιάζετε ένα αυτοκίνητο με CDW ασφάλεια, χρειάζεται μια ενεργή πιστωτική κάρτα καθώς γίνετε δέσμευση της απαλλαγής (ή κάποιου μεγάλου ποσού) ως εγγύηση για την εταιρεία σε περίπτωση ζημιάς.

Όταν επιστρέφετε το όχημα χωρίς ζημιές, εντός 2-5 ημερών ελευθερώνονται και τα χρήματά σας.

Η δεύτερη επιλογή ασφάλισης είναι η Full ασφάλεια ή αλλιώς FDW. Αυτός είναι ο τύπος ασφάλειας που σας παρέχει το Car24 μέσα από τους συνεργάτες του και αφορά την πλήρη μικτή ασφάλεια χωρίς απαλλαγή.

Στην ουσία, οποιαδήποτε ζημιά και να γίνει στο όχημα (υπάρχουν εξαιρέσεις που θα αναλύσουμε πιο κάτω), καλύπτεται από την ασφάλεια και εσείς δεν πληρώνετε τίποτα!

Επίσης, δε χρειάζεται πιστωτική κάρτα καθώς πληρώνετε το ποσό της κράτησης μέσω τραπεζικού λογαριασμού online ή χρεωστικής κάρτας!

Σχετικά με τις καλύψεις της πλήρης ασφάλειας, δεν περιλαμβάνονται οι ζημιές στους τροχούς, καθρέπτες, κάτω μέρος οχήματος καθώς και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Οι συγκεκριμένες ζημιές μπορούν να καλυφθούν με ένα εξτρά ασφαλιστικό πρόγραμμα, με μια μικρή επιπλέον επιβάρυνση ανά ημέρα.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική που σας προσφέρει το Car24 έχει όλα τα παραπάνω οφέλη, καθώς έχετε μηδενική απαλλαγή και σίγουρα μια μεγάλη ηρεμία και ασφάλεια για τις ημέρες της ενοικίασης!

Έλεγχος του αυτοκινήτου πριν και μετά την ενοικίαση

Αν ενοικιάζετε ένα αυτοκίνητο με CDW ασφάλεια, τότε θα πρέπει απαραίτητα να το ελέγξετε πάρα πολύ καλά κατά την παραλαβή και να βεβαιωθείτε ότι τυχόν ζημιές και γρατζουνιές είναι καταγεγραμμένες στο συμβόλαιο που υπογράψατε – αν όχι, θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα την εταιρεία και σε καμία περίπτωση να μην μετακινήσετε το όχημα, καθώς μπορεί να χρεωθούν σε εσάς αυτές οι ζημιές!

Αν έχετε ενοικίαση με πλήρη μικτή ασφάλεια, ο έλεγχος μπορεί να παραβληθεί καθώς έτσι κι αλλιώς, για οποιαδήποτε αισθητική ζημιά όπως γρατζουνιά ή βαθούλωμα, ακόμα κι αν γίνει από εσάς δεν θα έχετε κάποια απαίτηση από την εταιρεία λόγω πλήρης ασφάλειας.

Πόσο κοστίζει μια ζημιά σε ένα ενοικιαζόμενο όχημα;

Αν επιλέξατε ασφάλεια CDW και έχετε ζημιές με δική σας υπαιτιότητα στο αυτοκίνητο, τότε η κοστολόγηση των ζημιών θα γίνει από την εταιρεία ενοικίασης κατά την επιστροφή του οχήματος.

Σε γενικές γραμμές, για κάθε γρατζουνιά ή μικρή ζημιά το κόστος είναι στα 100€ συνήθως(ανά ζημιά). Για μεγαλύτερες ζημιές ή ατύχημα, το κόστος βγαίνει μετά από την πραγματομοσύνη ή τη συμφωνία μεταξύ εταιρείας και ενοικιαστή.

Η γρατζουνιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είναι πολύ σύνηθες, ειδικά σε μέρη όπως τα νησιά όπου οι δρόμοι είναι αρκετά στενοί και δύσκολοι.

Για να γλιτώσετε όλη αυτήν την ταλαιπωρία, σας συνιστούμε να κλείνετε πάντα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με πλήρη μικτή ασφάλεια. Το ελάχιστο παραπάνω κόστος, θα σας προσφέρει ηρεμία και ασφάλεια στις διακοπές σας!

Στο Car24.gr βρίσκεις ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική και με πλήρη μικτή ασφάλεια με 0€ απαλλαγή! Νοικιάζεις το αγαπημένο σου αυτοκίνητο online, παραλαμβάνεις όπου εσύ θέλεις και ξεγνοιάζεις με τυχόν ζημιές ή γρατζουνιές που μπορεί να προκύψουν!

Similar Posts