Επιστρέφοντας το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο: Τι πρέπει να προσέξετε

Επιστρέφοντας το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο: Τι πρέπει να προσέξετε

Όταν νοικιάζουμε ένα αυτοκίνητο, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία τόσο κατά την παραλαβή του όσο φυσικά και κατά την παράδοσή του.

Ιδιαίτερα κατά την παράδοση, αν δεν ακολουθηθούν κάποια σημαντικά βήματα, μπορεί να κληθούμε να πληρώσουμε εξτρά ποσό για καθυστέρηση στην ώρα παράδοσης ή για μη επαρκή καύσιμα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι πρέπει να προσέχετε κατά τη διαδικασία της παράδοσης, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσετε ποτέ κανένα πρόβλημα κατά την ενοικίαση του αυτοκινήτου σας!

Γιατί είναι πολύ σημαντική η διαδικασία της επιστροφής

Κατά τη διαδικασία της επιστροφής του αυτοκινήτου σας, η εταιρεία θα το ελέγξει για τυχόν ζημιές ενώ επιπλέον θα γίνει έλεγχος των επιμέρους στοιχείων όπως αν το επιστρέψατε εντός της προθεσμίας που είχατε καθώς και σε τι επίπεδο είναι τα καύσιμα.

Σε περίπτωση που δεν ακολουθηθούν οι κανόνες της εταιρείες, τότε ίσως να κληθείτε να πληρώσετε κάποιο «πέναλτι».

Ας δούμε όμως τα ποια βασικά σημεία που πρέπει να δώσετε προσοχή όταν επιστρέφετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

 

# Δείτε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές

Πριν την επιστροφή του αυτοκινήτου, ελέγξτε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές στο όχημα που δημιουργήθηκαν κατά τη δική σας χρήση. Αν υπάρχουν, σίγουρα θα ελεγχθούν από την εταιρεία και θα πρέπει να γίνει η αντίστοιχη χρέωση – εκτός αν έχετε μικτή(πλήρη) ασφάλεια στο ενοικιαζόμενο όχημά σας.

 

# Επιστρέψτε το αυτοκίνητο με τα ίδια καύσιμα

Ένα πολύ βασικό σημείο που αρκετά συχνά δεν τηρείται, είναι η επιστροφή του οχήματος με τα ίδια καύσιμα, στο ίδιο επίπεδο που ήταν όταν το παραλάβατε.

Σε διαφορετική περίπτωση – αν δηλαδή το επιστρέψετε με λιγότερα καύσιμα – τότε η διαφορά θα τιμολογηθεί και θα χρεωθεί από την εταιρεία ενοικίασης ενώ επιπλέον θα πληρώσετε και το κόστος του service fees . Υπολογίστε ένα ποσό περίπου 30€ + το κόστος των καυσίμων, αν δεν επιστρέψετε το αυτοκίνητο με την ίδια στάθμη.

 

# Μην αργήσετε την επιστροφή σας!

Σε περίπτωση που σας έτυχε κάποιο απρόοπτο και πρέπει να καθυστερήσετε, ενημερώστε εγκαίρως την εταιρεία ενοικίασης. Συνήθως, αν υπάρχει καθυστέρηση μετά από τα πρώτα 15 λεπτά, υπάρχει χρέωση μισής ημέρας ενώ αν η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη τότε πιθανόν να χρεωθείτε μια επιπλέον ολόκληρη ημέρα ενοικίασης.

Συνήθως η ώρα επιστροφής είναι ίδια με την ώρα παραλαβής – δηλαδή αν νοικιάσατε το αυτοκίνητο στις 10 το πρωί, τότε πρέπει να το επιστρέψετε έως την ίδια ώρα στην ημέρα επιστροφής!

Στην ώρα επιστροφής υπολογίστε ότι αν το επιστρέφετε σε κάποιο μεγάλο αεροδρόμιο, ίσως να χρειαστείτε κάποια ώρα μέχρι να βρείτε τις θέσεις parking της εταιρείας, να το αφήσετε, κ.ο.κ.

 

# Μην ξεχάσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε προσεκτικά το αυτοκίνητο πριν την επιστροφή του και να αφαιρέσετε όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα. Συχνά ξεχνιούνται προσωπικά αντικείμενα τα οποία μετά είναι δύσκολο να επιστραφούν στους κατόχους τους.

Οπότε, πριν την παράδοση του αυτοκινήτου, ελέγξτε πολύ καλά το όχημά σας και αφαιρέστε όλα τα προσωπικά σας είδη.

 

# Επιστρέψτε το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν καθαρότερο

Αν και δεν το έχετε «υποχρέωση», εν τούτοις ένα καθαρό αυτοκίνητο είναι σίγουρα μια κίνηση που θα εκτιμηθεί από την εταιρεία ενοικίασης και δείχνει επίπεδο και σεβασμό!

Αν δεν μπορείτε να το πάτε για ένα πλύσιμο σε κάποιο κοντινό πλυντήριο, τουλάχιστον πετάξτε όλα σας τα σκουπίδια και τινάξτε τα πατάκια αν έχουν λερωθεί με άμμο, λάσπη, κτλ.

Πριν επιστρέψετε το αυτοκίνητο, κάντε μια τελική επιθεώρηση και με το χαρτί που υπογράψατε στην αρχή της ενοικίασης επιστρέψτε το όχημα στην εταιρεία. Το χαρτί θα σας βοηθήσει σε τυχόν αμφιβολίες ζημιών από την εταιρεία καθώς εκεί καταγράφονται όλες οι προϋπάρχουσες ζημιές όταν προχωράτε σε μια ενοικίαση αυτοκινήτου.

Αν έχετε νοικιάσει τυχόν αξεσουάρ όπως GPS ή αλυσίδες χιονιού, τότε μην ξεχάσετε να τα επιστρέψετε κι αυτά καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει χρέωση του εξοπλισμού.

Πριν αφήσετε το αυτοκίνητο, ζητήστε αν είναι δυνατόν μια βεβαίωση για την καλή παράδοση του οχήματος ώστε να μην σας ζητηθούν εξτρά χρήματα εκ των υστέρων για τυχόν ζημιές ή μειωμένο επίπεδο καυσίμου.

 

Πως με το Car24.gr γλιτώνετε την ταλαιπωρία!

Σίγουρα διαβάζοντας όλα τα παραπάνω ίσως να νιώσατε μια ταλαιπώρια ή ένα άγχος σχετικά με την επικείμενη ενοικίαση αυτοκινήτου σας.

Όμως το Car24 είναι εδώ για να σας προσφέρει μια ξέγνοιαστη ενοικίαση αυτοκινήτου μέσα από τους συνεργάτες μας με τις καλύτερες παροχές, όπως:

  • Ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική
  • Με απεριόριστα χιλιόμετρα
  • Με πλήρη μικτή ασφάλεια

Έτσι, για όλες τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων μέσα από την ιστοσελίδα μας δεν έχετε να ανησυχείτε για τυχόν ζημιές ή γρατζουνιές, εφόσον αυτές καλύπτονται μέσα από τη μικτή ασφάλεια που σας προσφέρουν οι συνεργάτες μας!

Επιπλέον, για την κράτησή σας, δε χρειάζεται να έχετε πιστωτική κάρτα καθώς πληρώνετε online μέσω κατάθεσης ή χρεωστικής κάρτας το συνολικό ποσό και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ή δέσμευση ποσού στην κάρτα σας!

Είτε νοικιάζεις αυτοκίνητο για πρώτη φορά είτε είσαι έμπειρος στην ενοικίαση αυτοκινήτου, στο Car24 θα βρεις τις καλύτερες επιλογές για αυτοκίνητο στην Ελλάδα αλλά και ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό!

Δες τιμές από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης (όπου περιλαμβάνεται και η πλήρη μικτή ασφάλιση των συνεργατών μας), κλείσε online το δικό σου αυτοκίνητο και θα σε περιμένει στον τόπο άφιξης σου!

Similar Posts