Τι όχημα να νοικιάσετε στο επόμενο ταξίδι σας για σκι

Τι όχημα να νοικιάσετε στο επόμενο ταξίδι σας για σκι;

Σχεδιάζετε το επόμενό σας ταξίδι στα χιονισμένα βουνά για να απολαύσετε το σκι σας;

Ανακαλύψτε σε αυτό το άρθρο μας απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να νοικιάσετε το ιδανικό αμάξι για το ταξίδι σας! Βρείτε πως θα εξασφαλίσετε μια καλή προσφορά, πως θα επιλέξετε το σωστό αμάξι αλλά και να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας για οδήγηση στα χιόνια. Απολαύστε την αυτονομία σας και ανακαλύψτε τις χαρές του σκι!

Ποια κατηγορία οχήματος είναι ιδανική για ταξίδι για σκι;

Αν και πολλοί προτιμούν να νοικιάζουν μεγαλύτερα οχήματα όπως SUV ή βαν για τα χιονοδρομικά τους ταξίδια, τα οικονομικά και μικρά οχήματα παραμένουν δημοφιλή για τους λάτρεις του σκι.

Το τέλειο όχημα για το ταξίδι σας εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων με τα οποία ταξιδεύετε και αν επιθυμείτε να μεταφέρετε εξοπλισμό σκι ή snowboard ή θα νοικιάσετε στο χιονοδρομικό που θα επισκεφθείτε. Δείτε παρακάτω τα 20 δημοφιλέστερα μοντέλα οχημάτων που ενοικιάζονται για ένα ταξίδι στο βουνό, για να κάνετε κι εσείς την καλύτερη επιλογή για το ταξίδι σας.

 

Τοπ 20 πιο δημοφιλών αυτοκινήτων που νοικιάζονται για ταξίδια για σκι

Μοντέλο Κατηγορία Οχήματος Αριθμός ατόμων / θέσεων Χωράει εξοπλισμό για σκι και snowboard;
1 Volkswagen Golf Compact 4 Όχι
2 Volkswagen Polo Economy 4 Όχι
3 Fiat Panda Mini 4 Όχι
4 Renault Clio Economy 4 Όχι
5 Ford Fiesta Economy 4 Όχι
6 Skoda Fabia Economy 4 Όχι
7 Ford Focus Compact 4 Όχι
8 Opel Corsa Economy 4 Όχι
9 Fiat 500 Mini 4 Όχι
10 Opel Astra Estate Estate 5 Ναι
11 Opel Astra Compact 4 Όχι
12 Ford Focus Estate Estate 5 Ναι
13 Skoda Rapid Intermediate 5 Όχι
14 Seat Leon Compact 4 Όχι
15 Volkswagen Touran Van 5 Ναι
16 Jeep Renegade SUV 5 Όχι
17 Fiat Tipo Compact 4 Όχι
18 Nissan Qashqai SUV 5 Όχι
19 Citroen C1 Mini 4 Όχι
20 Skoda Octavia Estate Estate 5 Ναι

 

Πότε θα πετύχετε τις καλύτερες τιμές στην ενοικίαση αυτοκινήτου;

Συνίσταται να κάνετε κράτηση για το όχημα που θα νοικιάσετε αμέσως μόλις οριστικοποιήσετε την πτήσης σας. Ο λόγος είναι ότι οι εταιρίες ενοικίασης στα χιονοδρομικά κέντρα και τα αεροδρόμια έχουν αυξημένη ζήτηση κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν. Κάνοντας την κράτηση σας νωρίτερα, εξασφαλίζετε περισσότερες επιλογές και καλύτερες τιμές, αν και πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να βρείτε προσφορές της τελευταίας στιγμής.

Εάν θέλετε να νοικιάσετε ένα πιο ιδιαίτερο αυτοκίνητο, τότε θα πρέπει σίγουρα να κάνετε την κράτηση σας εκ των προτέρων καθώς κάποια οχήματα τείνουν να έχουν αυξημένη ζήτηση αλλά και να μην μεγάλη διαθεσιμότητα οι εταιρείες ενοικίασης.

 

Τι ασφάλιση θα επιλέξετε για το ενοικιαζόμενο όχημα σας;

Η διαδικασία ασφάλισης ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου για σκι δεν διαφέρει από μια συνηθισμένη ενοικίαση αυτοκινήτου.

Στις περισσότερες εταιρείες ενοικίασης τα ασφάλιστρα δεν μεταβάλλονται κατά την χειμερινή περίοδο ή σε χιονοδρομικούς προορισμούς. Αυτό υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει κάποια αύξηση στα ατυχήματα λόγω των συγκεκριμένων συνθηκών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα συνήθως προσφέρονται με μια βασική κάλυψη για ζημιές, κλοπές και τρίτους. Η επιλογή πρόσθετης ασφάλισης εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσάς και το αν θέλετε να είστε προστατευμένοι σε οποιαδήποτε περίπτωση. Την ασφάλιση του αυτοκινήτου που θα νοικιάσετε θα την επιλέξετε την ίδια στιγμή που θα κάνετε και την κράτηση του αυτοκινήτου.

Ολες οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων μέσα από το car24 περιλαμβάνουν πλήρη μικτή ασφάλεια και απεριόριστα χιλιόμετρα!

 

Θα είναι το νοικιασμένο αυτοκίνητο προετοιμασμένο για να οδηγηθεί σε χιόνι και πάγο;

Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα συνήθως εξοπλίζονται από την εταιρεία για τις χειμερινές συνθήκες – με χειμερινά ελαστικά, αλυσίδες χιονιού ή άλλο αντίστοιχο εξοπλισμό.

Σε χιονοδρομικούς προορισμούς, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι συνήθως προετοιμασμένα για αυτές τις συνθήκες και χαρακτηρίζονται ως “χειμερινά”. Συχνά, οι τοπικοί νόμοι απαιτούν από τις εταιρείες ενοικίασης να προετοιμάζουν τα οχήματά τους για το χειμώνα.

Εάν νοικιάζετε αυτοκίνητο σε περιοχή χωρίς χιόνι αλλά σχεδιάζετε να ταξιδέψετε σε χιονισμένο προορισμό, ενημερώστε την εταιρεία κατά την κράτηση σας. Κατά την παραλαβή, το αυτοκίνητο θα πρέπει να διαθέτει τον απαιτούμενο εφόδια για τις καιρικές συνθήκες και είναι πιθανό να σας χρεώσουν έξτρα χρήματα όπως για παράδειγμα για τις αλυσίδες χιονιού.

 

Μπορούν να μεταφερθούν Σκι ή Snowboard με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο;

Ναι, είναι εφικτό. Είναι προτιμότερο όμως να επιλέξετε ένα ευρύχωρο όχημα ή ένα βαν για αυτόν τον σκοπό, ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος τόσο για τον εξοπλισμό του σκι όσο και για τους επιβάτες και τις αποσκευές σας.

Τόσο η βασική κάλυψη ζημιών που προσφέρεται με τα περισσότερα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, γνωστή ως Collision Damage Waiver, όσο και η πλήρη μικτή ασφάλεια δεν καλύπτουν τις ζημιές στο εσωτερικό του οχήματος. Έτσι, οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί στο εσωτερικό της καμπίνας από σκι ή snowboard θα θεωρηθεί ευθύνη του ενοικιαστή και θα πρέπει να την πληρώσετε.

Εάν επιλέξετε επιπλέον ασφάλεια για το αυτοκίνητό σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι καλύπτει. Η τοποθέτηση των σκι σε ειδικές θήκες ή καλύμματα μπορεί να προστατεύσει και τον εξοπλισμό αλλά και το εσωτερικό του οχήματος.

Στο Car24 μπορείτε να επιλέξετε εξτρά ασφάλεια που περιλαμβάνει ζημίες στο εσωτερικό, στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, κτλ για να είστε πλήρως καλυμμένοι!

 

Τι Συμβαίνει στην Περίπτωση που Χρειαστείτε Σχάρα για Σκι;

Πολλές εταιρείες ενοικίασης σε δημοφιλείς χιονοδρομικούς προορισμούς σας δίνουν τη δυνατότητα να νοικιάσετε σχάρες για σκι με επιπλέον κόστος. Ζητήστε την σχάρα όταν κάνετε την κράτηση σας online και δείτε αν υπάρχει επιπλέον χρέωση.

Είναι συνηθισμένη πρακτική οι εταιρείες να ζητούν από τους πελάτες να τοποθετήσουν τη σχάρα σκι μόνοι τους, διασφαλίζοντας έτσι τη σωστή εγκατάστασή της. Αν χρειαστείτε βοήθεια, μη διστάσετε να τη ζητήσετε.

Η διαθεσιμότητα των σχαρών σκι εξαρτάται από τη στιγμή της άφιξής σας. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα είναι διαθέσιμος ο εξοπλισμός που χρειάζεστε γι’ αυτό πάντα να ενημερώνετε εκ των προτέρων τις εταιρείες ενοικίασης.

Στο Car24.gr μπορείς να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο για σκι τόσο στην Ελλάδα όσο και στις μεγαλύτερες πόλεις του εξωτερικού! Κλείσε online αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες και παρέλαβέ το εκεί ακριβώς που επιθυμείς!

Similar Posts