6 συμβουλές για φθηνή ενοικίαση αυτοκινήτου!

Ταξιδεύεις με περιορισμένο budget; Δες 6 συμβουλές για φθηνή ενοικίαση αυτοκινήτου!

Η ενοικίαση αυτοκινήτου αποτελεί μια ιδανική επιλογή για άνεση και ευελιξία στις μετακινήσεις σας σε ένα ταξίδι. Ωστόσο, μπορεί να σας φανεί αρκετά δύσκολο να εντοπίσετε το σωστό μοντέλο αυτοκινήτου στην τιμή που επιθυμείτε.

Σε αυτό το άρθρο του car24 θα μοιραστούμε πληροφορίες για τις κορυφαίες προσφορές αυτοκινήτων, μεθόδους για επιπλέον έκπτωση και τρόπους αποφυγής άδικων επιβαρύνσεων. Δέστε τη ζώνη σας καιετοιμαστείτε να μάθετε τα κόλπα για τη μεγιστοποίηση της οικονομίας σας κατά την εύρεση μιας φθηνής ενοικίασης αυτοκινήτου!

6 τρόποι για να μειώσετε το κόστος μιας ενοικίασης αυτοκινήτου!

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές έξυπνες επιλογές για να αυξήσετε τις εκπτώσεις σας στην ενοικίαση αυτοκινήτων, ειδικά για τα οικονομικά μοντέλα οχημάτων.

Βασικός κανόνας είναι η προκράτηση του οχήματος εγκαίρως. Μην παραλείψετε επίσης να ενταχθείτε σε προγράμματα επιβράβευσης πιστότητας και να εγγραφείτε σε newsletters εταιρειών για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για αποκλειστικές προσφορές που μπορεί να σας βολεύουν ημερολογιακά!

Προχωρήστε σε σύγκριση τιμών μεταξύ διαφορετικών παρόχων και επωφεληθείτε από εκπτωτικούς κωδικούς online ή κουπόνια για να μειώσετε ακόμη περισσότερο το κόστος.

Με την εφαρμογή αυτών των στρατηγικών, θα βρεθείτε ένα βήμα πιο κοντά στο να αποκτήσετε τις μέγιστες δυνατές εκπτώσεις για τις μελλοντικές σας οικονομικές ενοικιάσεις αυτοκινήτου.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά!

 

#1 : Κλείστε όσο πιο νωρίς μπορείτε – ειδικά τη high season!

Οι περίοδοι υψηλής κίνησης στον τουρισμό φέρνουν παντού αυξημένες τιμές, από τις πτήσεις ως τα καταλύματα και φυσικά, στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Προγραμματίστε, όμως, με οξυδέρκεια και οργανώστε το ταξίδι σας με προνοητικότητα, κλείνοντας νωρίς το αυτοκίνητό σας, και είναι πιθανό να εξασφαλίσετε πιο συμφέρουσες τιμές. Εάν έχετε συγκεκριμένες προτιμήσεις για την κατηγορία του οχήματος, όπως το μέγεθος ή το είδος του κιβωτίου ταχυτήτων, δεν έχετε παρά να εξασφαλίσετε την κράτησή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα, με την πρώτη ευκαιρία που θα ξεκαθαρίσουν τα σχέδιά σας.

Οι εταιρείες ενοικίασης έχουν περιορισμένο αριθμό οχημάτων, επομένως αν αργήσετε να κλείσετε και εξαντληθούν τα οικονομικά μοντέλα, ίσως αναγκαστείτε να επιλέξετε μια πιο ακριβή εναλλακτική. Έτσι, η έγκαιρη κράτηση είναι κλειδί για μια οικονομική ενοικίαση.

 

#2 : Δοκιμάστε διαφορετική τοποθεσία παραλαβής!

Όταν ο προορισμός σας περιλαμβάνει μια πόλη με πλήθος επιλογών για την παραλαβή του οχήματος, είναι σοφό να συγκρίνετε τις τιμές σε κάθε σημείο παραλαβής και παράδοσης. Μπορεί να υπάρχει σημαντική διαφορά αν επιλέξετε να παραλάβετε το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο σε σύγκριση με κάποιο σημείο εντός της πόλης.

Ακόμη και μέσα στην ίδια πόλη, οι τιμές μπορεί να κυμαίνονται ανάλογα με την τοποθεσία του γραφείου ενοικιάσεων. Οι τιμές επίσης μπορεί να διαφοροποιούνται βάσει της ημέρας και της ώρας παραλαβής.

Μέσα από το car24 και τους συνεργάτες μας, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά σημεία παραλαβής και παράδοσης του αυτοκινήτου, σε αρκετές πόλεις όπως για παράδειγμα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Μπορείτε να παραλάβετε το αυτοκίνητό σας στο αεροδρόμιο των Αθηνών και να το παραδώσετε στο κέντρο της πόλης ή σε όποιο άλλο σημείο σας βολεύει και είναι διαθέσιμο!

Οι τιμές εδώ μπορεί να διαφέρουν ανάλογα το σημείο παράδοσης και παραλαβής – κάντε μια αναζήτηση και δείτε ποιο απ’όλα τα σημεία σας συμφέρει περισσότερο!

 

#3 : Αν έχεις πιστωτική, χρησιμοποίησέ την για να επωφεληθείς!

Εάν έχετε στην κατοχή σας πιστωτική κάρτα που διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προνομίων, μπορεί να βρείτε ανάμεσά τους και εκείνα που σχετίζονται με την ενοικίαση αυτοκινήτου – συχνά μαζί με ταξιδιωτική ασφάλεια.

Για να τα ενεργοποιήσετε, θα πρέπει να πληρώσετε την ενοικίαση με την κάρτα, να είστε εσείς ο ίδιος ο κύριος οδηγός παρόλο που μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον οδηγούς, και να αποποιηθείτε τις ασφάλειες που προσφέρει η εταιρία ενοικιάσεων. Έλεγξε λεπτομερώς τα προνόμια της κάρτας σας, για να είστε βέβαιοι ότι θα απολαύσετε όλα τα οφέλη.

Αν πάλι δεν έχεις πιστωτική, στο car24 θα βρεις ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική κάρτα πληρώνοντας με μετρητά μέσω κατάθεσης ή χρεωστικής κάρτας και απολαμβάνοντας πλήρη μικτή ασφάλεια χωρίς απαλλαγή!

 

#4 : Διάλεξε το κατάλληλο όχημα για τις διακοπές σου

Διάλεξε το κατάλληλο ενοικιαζόμενο για τις διακοπές σου

Ποιο όχημα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας; Η απάντηση εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων. Αυτό που ενδέχεται να αρμόζει σε εσάς, ίσως δεν είναι το ιδανικό για τον διπλανό σας.

Για να κάνετε την πιο σωστή επιλογή, θα πρέπει να έχετε κατανοήσει πλήρως τις ανάγκες σας: το πότε και πού θα χρειαστεί να παραλάβετε και να επιστρέψετε το αυτοκίνητο, το μέγεθος που απαιτείται βάσει των επιβατών και των αποσκευών σας, και τέλος αν προτιμάτε μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ορίστε τις προτιμήσεις σας και προβείτε στην ανάλογη κράτηση.

 

#5: Δείτε τι επιλογές ασφάλισης έχετε

Οι καταστάσεις ενδέχεται να είναι απρόβλεπτες, έτσι απαιτείται πάντα να είστε ασφαλισμένοι, ιδιαίτερα όταν οδηγείτε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Στο car24 μέσα από τους συνεργάτες μας, μπορείτε να βρείτε ενοικίαση αυτοκινήτου με πλήρη μικτή ασφάλεια χωρίς επιπλέον κόστος!

Σε άλλες εταιρείες, πολύ πιθανόν να έχετε μια απλή βασική κάλυψη στην ενοικίαση αυτοκινήτου και αν θέλετε παραπάνω – όπως την ολοκληρωμένη μικτή κάλυψη – να χρειαστεί να πληρώσετε παραπάνω χρήματα ανά ημέρα.

 

#6: Προσοχή στα εξτρά έξοδα!

Στον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, κρίσιμο στοιχείο αποτελεί η ακριβής διαχείριση του προϋπολογισμού σας. Σίγουρα έχετε υπολογίσει το κόστος για αεροπορικά, διαμονή και ενοικίαση αυτοκινήτου.

Απρόοπτα έξοδα; Δεν εντάσσονται στο σχέδιό σας.

Γι’ αυτό, να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις πιθανές περιστάσεις που μπορεί να φέρουν πρόσθετες χρεώσεις.

Η υπογραφή συμβολαίου ενοικίασης με την εκάστοτε εταιρεία είναι μια δέσμευση που απαιτεί την πλήρη κατανόησή σας. Να είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε πότε και πού πρέπει να επιστρέψετε το όχημα για να αποφύγετε τυχόν παραπάνω χρεώσεις.

Αν προκύψει καθυστέρηση, επικοινωνήστε άμεσα με την εταιρεία για να αποφύγετε επιβαρύνσεις για επιπλέον ημέρες.

Μέσα από το car24 θα βρείτε ενοικίαση αυτοκινήτου με απεριόριστα χιλιόμετρα, ωστόσο τα καύσιμα είναι δική σας ευθύνη. Θα παραλάβετε το όχημα με πλήρες ρεζερβουάρ και θα πρέπει να φροντίσετε να το επιστρέψετε στην ίδια κατάσταση για να αποφύγετε επιπλέον χρεώσεις.

Προσοχή και στα πρόστιμα στάθμευσης: εάν δεν τα εξοφλήσετε άμεσα, ενδέχεται να επιβαρυνθείτε με εξτρά χρεώσεις από την εταιρεία ενοικίασης, που θα περιλαμβάνουν και διαχειριστικά έξοδα. Οπότε, προσέξτε το πάρκινγκ και σε περίπτωση προστίμου, σας συμβουλεύουμε να το πληρώσετε αμέσως!

 

Τελικά, τι αξίζει να κάνουμε για να πετύχουμε μια φθηνή ενοικίαση αυτοκινήτου;

Ο οικονομικός ταξιδιωτικός σας προϋπολογισμός δεν πρέπει να σας εμποδίζει να απολαύσετε την άνεση και την ανακάλυψη νέων τόπων. Ακολουθώντας τις συστάσεις και τα μυστικά που αναφέραμε στο άρθρο μας, μπορείτε να περιορίσετε το κόστος της ενοικίασης αυτοκινήτου και να έχετε περισσότερο χώρο ακόμα στον προϋπολογισμό σας.

Μην ξεχνάτε να προγραμματίζετε με προνοητικότητα, να συγκρίνετε τις τιμές, να εκμεταλλεύεστε τα προνόμια που μπορείτε να έχετε από κάποια άλλη συνεργασία και να τηρείτε τις ευκαιρίες για εκπτώσεις και προωθητικές ενέργειες. Επιπλέον, δώστε προσοχή στα επιπλέον τέλη, στις πολιτικές καυσίμων και στις επιλογές ασφάλισης για να αποφύγετε ανεπιθύμητες εκπλήξεις.

Επομένως, πάρτε το τιμόνι της επόμενης περιπέτειάς σας και ζήστε την ταξιδιωτική σας εμπειρία στο μέγιστο, χωρίς να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας, εφαρμόζοντας αυτές τις μεθόδους οικονομίας που μάθατε μέσα από αυτό το άρθρο του car24.gr!

Similar Posts