ενοικιαση αυτοκινητου σε νησι

Ενοικίαση αυτοκινήτου σε νησί: Τι πρέπει να προσέξεις!

Σχεδιάζετε τις διακοπές σας σε ένα Ελληνικό νησί και σκέφτεστε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ώστε να το εξερευνήσετε καλύτερα;

Εδώ σας έχουμε τις κορυφαίες συμβουλές για το τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο – από το πως να το κλείσετε στη χαμηλότερη τιμή μέχρι τι ασφάλεια να επιλέξετε.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε έναν ξένο τόπο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε κάποια πράγματα πριν την παραλαβή του οχήματος!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ενοικιάσεις ένα αυτοκίνητο στο νησί.

 

# Να ξέρετε εκ των προτέρων τι θέλετε να νοικιάσετε

Είναι καλό να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι αυτοκίνητο θέλετε να νοικιάσετε, έτσι ώστε να μελετήσετε τις αντίστοιχες επιλογές. Για παράδειγμα, αν είστε ένα ζευγάρι τότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης και όχι ένα μεγάλο SUV ή οικογενειακό sedan.

Έχοντας αναλύσει εκ των προτέρων τις ανάγκες σας, μπορείτε να απευθείας να βρείτε την καλύτερη δυνατή επιλογή και να μην παρασυρθείτε σε επιλογές που δεν σας ταιριάζουν.

Ειδικά για τα νησιά μας, με τους στενούς δρόμους, είναι προτιμότερο να νοικιάσετε ένα μικρό και ευέλικτο αυτοκίνητο εφόσον αυτό σας καλύπτει.

 

# Επιλέξτε εταιρεία με βάση την αξιοπιστία και όχι μόνο την τιμή της

Στην περιοχή που θα επισκεφθείτε θα βρείτε αρκετές εταιρείες ενοικίασης – τόσο τις γνωστές μεγάλες εταιρείες όσο και μικρές τοπικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε εκείνο το μέρος μόνο.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή με ποια εταιρεία θα συνάψετε ενοικιαστήριο συμβόλαιο καθώς -ειδικά στην περίπτωση που δεν έχετε πλήρη μικτή ασφάλεια – μια μικρή ζημιά μπορεί να σας κοστολογηθεί αρκετές δεκάδες ευρώ.

 

# Διαβάστε τους όρους του συμβολαίου

Συνεχίζοντας την τελευταία πρότασή μας σχετικά με το κόστος επιδιόρθωσης από ζημιά που θα σας ζητηθεί από την εταιρεία ενοικίασης, θα πρέπει να διαβάσετε αναλυτικά το συμβόλαιο ενοικίασης και να δείτε όλους τους μικρούς όρους και λεπτομέρειες του συμβολαίου σας πριν το υπογράψετε.

 

Αφιερώστε χρόνο στην ασφάλιση του οχήματος

Η ασφάλεια ενός ενοικιαζόμενου οχήματος είναι πολύ σημαντική για εσάς, καθώς σας γλυτώνει περιττά έξοδα που μπορεί να δημιουργηθούν από μια ζημιά που μπορεί να προκληθεί με δική σας υπαιτιότητα ή και όχι.

# Πλήρη μικτή ασφάλεια

Η καλύτερη ασφάλεια που μπορείτε να κάνετε είναι η FULL ή αλλιώς πλήρη μικτή ασφάλεια χωρίς απαλλαγή. Η συγκεκριμένη ασφάλεια είναι διαθέσιμη σε όλες τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων που γίνονται μέσα από το Car24.gr και σας αποβάλλει το άγχος σχετικά με οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκληθεί στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Ακόμα και μια γρατζουνιά σε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μπορεί να σας κοστίσει 100-200€, ακόμα κι αν έγινε εν αγνοία σας!

Για να γλιτώσετε το σοκ μόλις παραδώσετε πίσω το αυτοκίνητό σας, προνοήστε και έχετε πάντα την πλήρη μικτή ασφάλεια που σας καλύπτει για σχεδόν όλες τις ζημίες που μπορεί να προκληθούν!

 

# Ασφάλεια CDW

Η επόμενη καλύτερη επιλογή για ασφάλεια είναι η ασφάλεια CDW όπου πρόκειται για μια μικτή ασφάλεια αλλά με απαλλαγή. Η απαλλαγή σημαίνει ότι εσείς πληρώνετε μέχρι ένα ποσό ανεξαρτήτου του ύψους της ζημίας και τα υπόλοιπα τα καλύπτει η εταιρεία.

 

# Απλή ασφάλεια

Η απλή ασφάλεια σας καλύπτει μόνο αν εμπλακείτε σε ατύχημα με κάποιο τρίτο όχημα και η ευθύνη βαραίνει το άλλο όχημα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν η ευθύνη είναι του δικού σας οχήματος, τότε θα επιβαρυνθείτε όλο το κόστος της αποκατάστασης.

 

Επιπλέον χρεώσεις που μπορεί να σας ζητηθούν

Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε μερικές εξτρά χρεώσεις που μπορεί να σας ζητηθούν, αν δεν είστε προσεκτικοί ή αν θέλετε κάποια εξτρά αξεσουάρ στο όχημά σας.

Αυτές οι χρεώσεις ισχύουν όταν:

  • Προστεθεί δεύτερος οδηγός στο συμβόλαιο
  • Χρειάζεστε αξεσουάρ όπως gpsή παιδικά καρεκλάκια
  • Επιστρέφετε το αυτοκίνητο με λιγότερο καύσιμο
  • Επιστρέφετε το αυτοκίνητο με ζημιές που δεν καλύπτονται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Για όλους τους παραπάνω λόγους μπορούν να σας ζητηθούν εξτρά χρήματα από την εταιρεία ενοικίασης.

 

Δώστε προσοχή στους τοπικούς κανόνες και τα όρια ταχύτητας

Ενοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο σε νησί, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στους τοπικούς κανόνες οδήγησης καθώς και στα αντίστοιχα όρια ταχύτητας.

Μην ξεπερνάτε τα όρια ταχύτητας καθώς πέρα ότι είναι παράνομο, θα πρέπει να θυμάστε ότι οδηγείτε σε ένα καινούργιο περιβάλλον δίχως να γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες του τόπου και των δρόμων του.

 

Να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα

Είναι πολύ σημαντικό να μη ξεχάσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την ενοικίαση αυτοκινήτου, όπως είναι η ταυτότητά σας καθώς και το δίπλωμα οδήγησης. Αν έχετε κάνει κράτηση μέσα από το Car24.gr δε χρειάζεται να έχετε πιστωτική κάρτα μαζί σας – σε διαφορετική περίπτωση θα σας απαιτηθεί από την εταιρεία ενοικίασης.

 

Συμβουλές για μια ομαλή ενοικίαση αυτοκινήτου σε νησί

Για να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ενοικίασης και να μην σας απασχολήσει κάποιο θέμα σχετικά με αυτό στις διακοπές σας, είναι καλύτερο να κλείνετε πάντα εκ των προτέρων το αυτοκίνητό σας online και να επιλέγετε πλήρη μικτή ασφάλεια για την αποτροπή δυσάρεστων γεγονότων.

Στην ειδική φόρμα αναζήτησης συμπληρώνετε απλά τον τόπο παραλαβής και παράδοσης του αυτοκινήτου (αν είναι διαφορετικό το σημείο) καθώς και την ώρα που θέλετε να παραλάβετε το αυτοκίνητο.

Άμεσα θα δείτε τις τιμές καθώς και τα διαθέσιμα μοντέλα των εταιρειών για το νησί που σας ενδιαφέρει και μπορείτε να κλείσετε online στην καλύτερη τιμή και με πλήρη μικτή ασφάλεια.

Πριν την παραλαβή του οχήματος, ελέγξτε καλά την κατάσταση του αυτοκινήτου και σημειώστε τις όποιες ζημιές ή γρατζουνιές μπορεί να έχει.

Ειδικά αν νοικιάζετε αυτοκίνητο για πρώτη φορά, φροντίστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με τις υποχρεώσεις που έχετε καθώς και τι πρέπει να προσέχετε με την ασφάλεια του οχήματός σας.

Similar Posts