Νοικιάζεις αυτοκίνητο για πρώτη φορά; Να τι πρέπει να γνωρίζεις!

Νοικιάζεις αυτοκίνητο για πρώτη φορά; Να τι πρέπει να γνωρίζεις!

Η ενοικίαση αυτοκινήτου την πρώτη φορά μπορεί να είναι αγχωτική αλλά και τρομακτική! Η ιδέα ότι οδηγείτε ένα «ξένο» στην ουσία αυτοκίνητο – με ό,τι ευθύνες επιφέρει αυτό – τις πρώτες φορές θα σας κάνει να αισθανθείτε κάπως άβολα!

Όμως, έχοντας τη δυνατότητα να νοικιάζετε αυτοκίνητο στο ταξίδι σας, ένας νέος κόσμος δυνατοτήτων και εξερεύνησης ανοίγετε μπροστά σας!

Υπάρχουν όμως και κάποιες παγίδες και λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε και να αποφύγετε , ειδικά σαν αρχάριος στην ενοικίαση αυτοκινήτων. Αυτά θα αναλύσουμε εδώ έτσι ώστε να είστε προετοιμασμένοι για την ενοικίαση του πρώτου σας αυτοκινήτου!

 

# 3 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο

Πριν προχωρήσουμε στις αναλυτικές λεπτομέρειες, θα πρέπει να γνωρίζετε 3 βασικά πράγματα γύρω από την ενοικίαση αυτοκινήτου.

 

Νο1 : Αν είστε κάτω των 25 ετών, πολύ πιθανόν να μην μπορέσετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή  να σας ζητηθεί κάποιο υψηλό επασφάλιστρο για να ισχύει και η ασφάλεια του αυτοκινήτου!

 

Νο2: Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας την ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης καθώς και μια πιστωτική κάρτα. Αν κάνετε κράτηση μέσα από το Car24.gr, η πιστωτική κάρτα δε χρειάζεται καθώς απολαμβάνετε ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική πληρώνοντας απλά με μετρητά το ποσό της κράτησής σας!

 

Νο3: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον τύπο ασφάλισης που έχει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Αν η ασφάλεια είναι CDW, αυτό σημαίνει ότι πληρώνετε για οποιαδήποτε ζημιά εσείς μέχρι ένα ποσό. Αν η ασφάλεια είναι πλήρη μικτή χωρίς απαλλαγή – όπως όλες οι ενοικιάσεις μέσα από το Car24 – τότε δεν πληρώνετε κάτι ανεξαρτήτου του κόστους ζημιάς!

 

# Πως θα βρείτε μια φθηνή ενοικίαση αυτοκινήτου

Ο ευκολότερος και πιο αποδοτικός τρόπος για να βρείτε φθηνή ενοικίαση αυτοκινήτου είναι να δείτε τις προσφορές που υπάρχουν στο διαδίκτυο και να συγκρίνετε τιμές αλλά και παροχές από τις διάφορες εταιρείες ενοικίασης.

Στο Car24 σας δίνουμε τη δυνατότητα να βρείτε τα φθηνότερα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα από διάφορες εταιρείες ενοικίασης όπως η Budget, Avis, Alamo, κ.α.

Σας δείχνουμε κάθε φορά τις χαμηλότερες τιμές ενοικίασης οι οποίες επίσης περιλαμβάνουν πλήρη μικτή ασφάλεια χωρίς απαλλαγή ενώ δε χρειάζεται να έχετε πιστωτική κάρτα για την πληρωμή σας!

Αφού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, θα εισάγετε τα στοιχεία που ζητάει η φόρμα όπως την τοποθεσία παραλαβής και παράδοσης του αυτοκινήτου καθώς και την ώρα που το θέλετε και αμέσως θα δείτε όλα τα διαθέσιμα οχήματα μαζί με το κόστος ενοικίασης.

 

# Τι πρέπει να κάνετε πριν την παραλαβή του οχήματος

Πριν την παραλαβή του αυτοκινήτου σας, καλό είναι να το ελέγξετε για ζημιές τόσο στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου όσο και στο εσωτερικό. Αν υπάρχουν ζημιές τόσο εντός όσο και εκτός, θα πρέπει να καταγραφούν στο ειδικό σημείωμα και να υπογραφούν από εσάς αλλά και από την εταιρεία ενοικίασης.

Παρόλο που έχετε πλήρη μικτή ασφάλεια, οι ζημιές στο εσωτερικό, στους καθρέπτες, στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου ή στα ελαστικά δεν καλύπτονται. Οπότε ελέγξτε αναλυτικά το όχημα για την οποιαδήποτε ζημιά και αναφέρετέ την πριν αναχωρήσετε από το χώρο παραλαβής.

Για την διευκόλυνσή σας , μπορείτε να βγάλετε και φωτογραφίες το όχημα την στιγμή που το παραλαμβάνετε.

Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την ταυτότητα και το δίπλωμά σας.

 

# Τι πρέπει να κάνετε πριν επιστρέψετε το αυτοκίνητο

Πριν επιστρέψετε το όχημα στο σημείο παράδοσης, βεβαιωθείτε ότι το έχετε γεμίσει με καύσιμα καθώς η στάθμη θα πρέπει να είναι ίδια με αυτήν που το παραλάβατε – εκτός κι αν έχετε συμφωνήσει γραπτώς για κάτι άλλο.

Αν δεν γυρίσετε το όχημα με τα ίδια καύσιμα, τότε θα χρεωθείτε το κόστος καυσίμου που συνήθως είναι ιδιαίτερα αυξημένο και επιπλέον διαχειριστικά έξοδα.

Επιστρέψτε το όχημα την ώρα που έχετε συμφωνήσει και σε καμία περίπτωση αργότερα, καθώς μπορεί να χρεωθείτε μια επιπλέον ημέρα. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο υπάρχει περίπτωση να αργήσετε, τότε ενημερώστε την εταιρεία.

Επιθεωρήστε το όχημα για τυχόν ζημιές μαζί με έναν άνθρωπο της εταιρείας πριν φύγετε, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι το αφήνετε ανέγγιχτο.

Ακόμα και μια γρατζουνιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μπορεί να σας κοστίσει από 100€ έως 300€ αν έχετε απλή ασφάλιση CDW και όχι μια μικτή, πλήρη ασφάλεια!

Τέλος, πάρτε την απόδειξη επιστροφής είτε σε φυσική μορφή είτε σε ηλεκτρονική ώστε να έχετε ένα αποδεικτικό ότι το όχημα επιστράφηκε στην ίδια κατάσταση και στην ώρα που έπρεπε.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου για πρωτάρηδες μπορεί να φαντάζει ένα βουνό και μια δύσκολη διαδικασία, όμως μέσα από το Car24 και τους συνεργάτες μας έχουμε απλοποιήσει τις διαδικασίες και μπορείτε εύκολα και γρήγορα να βρείτε τη φθηνότερη προσφορά και να ενοικιάσετε online το δικό σας αυτοκίνητο σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πλήρη μικτή ασφάλεια και χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας!

Similar Posts