9 συμβουλές για μια απροβλημάτιστη ενοικίαση αυτοκινήτου

9 συμβουλές για μια απροβλημάτιστη ενοικίαση αυτοκινήτου

Το να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο σημαίνει ότι θα μπορέσετε να εξερευνήσετε τον προορισμό σας με τον δικό σας ρυθμό. Δεν θα βασίζεστε στις δημόσιες συγκοινωνίες ούτε θα πληρώσετε μια περιουσία στα ταξί!

Σε αυτό το άρθρο του Car24.gr σας έχουμε ετοιμάσει μερικές εύκολες συμβουλές για την ενοικίαση αυτοκινήτου που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τον προορισμό σας χωρίς κανένα απολύτως άγχος!

# Κάντε την κράτηση σας πριν ξεκινήσετε το ταξίδι

Είναι μια καλή πρακτική να κάνετε την κράτηση για το αμάξι που θέλετε να νοικιάσετε αμέσως μόλις επιβεβαιώσετε και όλες τις υπόλοιπες κρατήσεις σας όπως αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχείο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τυχόν αυξήσεις στις τιμές της τελευταίας στιγμής και θα είστε σίγουροι ότι θα βρείτε ακριβώς το αμάξι που θέλετε να κλείσετε.

Ακόμη και για τα ταξίδια της τελευταίας στιγμής  η κράτηση εκ των προτέρων μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα ενώ οι online κριτικές μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε μια αξιόπιστη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου.

Όπως και με τις αεροπορικές εταιρείες, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτου διαφέρουν. Κάποιες προσφέρουν χαμηλές τιμές, αλλά μπορεί να υστερούν στην εξυπηρέτηση. Άλλες εταιρείες διαθέτουν πολυτελή και αξιόπιστα αυτοκίνητα και άριστη εξυπηρέτηση πελατών όμως για τις συγκεκριμένες παροχές μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω.

 

# Επιβεβαιώστε ξανά ημέρα και ώρα παραλαβής και παράδοσης του αυτοκινήτου

Υπολογίστε με προσοχή τις μέρες και ώρες που θα χρειαστείτε το όχημα και φροντίστε να συμπεριλάβετε τυχόν καθυστερήσεις. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι αν καθυστερήσουν να παραλάβουν το όχημα τους μπορεί η εταιρεία να μην τους περιμένει ή ακόμα και να δώσει το όχημα τους εφόσον υπάρχει αυξημένη ζήτηση.

Αν θα φτάσετε αεροπορικώς στον προορισμό σας υπολογίστε και το χρόνο που μπορεί να σας πάρει ο έλεγχος διαβατηρίων και η παραλαβή των αποσκευών. Αν ταξιδεύετε σε ένα πολύ δημοφιλή προορισμό και σε περίοδο αιχμής, υπολογίστε ακόμη περισσότερο χρόνο για κάθε ενδεχόμενο.

Όταν επιστρέψετε το όχημα που νοικιάσατε κλείστε την ώρα παράδοσης του αυτοκινήτου σας περίπου δυόμισι ώρες πριν αναχωρήσει η πτήση σας. Οι εταιρείες ενοικίασης χρεώνουν πρόστιμα για καθυστερήσεις, οπότε είναι σημαντικό να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεση σας.

 

# Προσθέσετε και δεύτερο οδηγό στο συμβόλαιο σας

Η οδήγηση σε μια διαφορετική χώρα μπορεί να αποδειχθεί δυσκολότερη από το να οδηγείτε στη δική σας. Σε κάθε χώρα μπορεί να ισχύουν διαφορετικά όρια ταχύτητας, να υπάρχουν άλλα οδικά σήματα και κανόνες που ενδέχεται να σας εκπλήξουν. Αν ταξιδεύετε με άλλα άτομα, μπορεί να αξίζει να πληρώσετε λίγα επιπλέον χρήματα και να προσθέσετε έναν επιπλέον οδηγό, έτσι ώστε να μπορείτε να μοιράσετε το χρόνο οδήγησης.

 

# Απολαύστε την ασφάλειά σας

Οι εταιρείες για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα προσφέρουν συνήθως το βασικό πακέτο ασφάλισης, όμως αυτό δεν σας καλύπτει από ότι μπορεί να συμβεί ιδιαίτερα αν βρίσκεστε σε ξένη χώρα. Προτιμήστε να επιλέξετε μικτή ασφάλεια η οποία σίγουρα θα σας κοστίσει περισσότερο όμως θα είστε εξασφαλισμένοι ότι κι αν συμβεί στη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Το επίπεδο ασφάλισης εξαρτάτε αποκλειστικά και μόνο από εσάς απλά να είστε σίγουροι ότι ξέρετε τι περιλαμβάνει το πακέτο που επιλέξατε για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως όταν έρθει η ώρα να παραδώσετε το αμάξι.

 Στο Car24 νοικιάζεις αυτοκίνητο και απολαμβάνεις πλήρη μικτή ασφάλεια, χωρίς εξτρά χρεώσεις!

 

# Διαβάστε το συμβόλαιο πριν το υπογράψετε και φυλάξτε το δικό σας αντίγραφο

Σε κανέναν δεν αρέσει να διαβάζει τα ψιλά γράμματα – σίγουρα δεν είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Ωστόσο, αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά ώστε να είστε ενήμεροι σχετικά με το τι υπογράφετε προκειμένου να αποφύγετε τυχόν προβλήματα αργότερα. Εάν κάνετε κράτηση online, θα πρέπει να βρείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σας στην ιστοσελίδα και μετά να επιβεβαιώσετε την κράτησής σας.

Όταν παραλάβετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας, το προσωπικό στο γκισέ της εταιρείας θα ελέγξει τα έγγραφά σας και ενδεχομένως να ζητήσει κι προπληρωμή ανάλογα με την πολιτική της εταιρείας. Θα χρειαστείτε την άδεια οδήγησής σας, μια πιστωτική κάρτα και ταυτότητα ή διαβατήριο.

 

 Στο Car24 δε χρειάζεσαι πιστωτική κάρτα!

 

# Να έχετε σαφή εικόνα για το κόστος

Η σύγκριση τιμών ενοικίασης αυτοκινήτων online σημαίνει ότι κάνατε την έρευνα σας και επιλέξατε την τιμή, την ασφάλιση και τους όρους με τους οποίους ήσασταν  σύμφωνοι.

Ωστόσο, υπάρχουν πιθανές χρεώσεις που θα πρέπει να καταβάλετε αργότερα, όταν παραλάβετε το αυτοκίνητό σας. Αυτές αφορούν τον επιπλέον οδηγό ή παράδοση και παραλαβή του οχήματος σε διαφορετικά μέρη κτλ.

Θα πρέπει να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στους όρους και τις προϋποθέσεις της ενοικίασης.

 

# Ίσως να μην διαθέσιμο το όχημα που είχατε επιλέξει

Μερικές φορές, οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι, όταν νοικιάζουν ένα αυτοκίνητο, δεν νοικιάζουν ένα συγκεκριμένο μοντέλο και μάρκα. Στην ουσία επιλέγετε την κατηγορία, το μέγεθος του αυτοκινήτου και αν θα είναι αυτόματο ή χειροκίνητο. Είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε με ένα παρόμοιο ή ίσως και καλύτερο μοντέλο από αυτό που είχατε επιλέξει.

 

# Σκεφτείτε τον επιπλέον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε

Δυστυχώς, δεν είναι πάντα βέβαιο ότι οι εταιρείες ενοικίασης θα σας παρέχουν τον επιπλέον εξοπλισμό που χρειάζεστε, όπως είναι τα παιδικά καθίσματα. Για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις ή θα πρέπει να φέρετε τα δικά σας είτε να έχετε ενημερώσει εκ των προτέρων για το τι ακριβώς θα χρειαστείτε. Μην ξεχνάτε ότι ο επιπλέον εξοπλισμός χρεώνετε έξτρα.

Εάν είστε συνηθισμένοι να χρησιμοποιείτε GPS στο δικό σας αυτοκίνητο, αλλά δεν θέλετε να πληρώσετε το έξτρα κόστος της εταιρείας ενοικίασης απλά χρησιμοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο. Θα ήταν χρήσιμο να κατεβάσετε τους χάρτες της περιοχής που ταξιδεύετε πριν ξεκινήσει το ταξίδι σας έτσι ώστε να τους έχετε και offline χωρίς τη χρήση δεδομένων.

 

# Μην διστάσετε να ρωτήσετε ό,τι σας απασχολεί!

Όταν βρίσκεστε στο γκισέ της εταιρείας ενοικίασης, μην διστάσετε να ρωτήσετε οτιδήποτε θέλετε να γνωρίζετε. Σε τι κατάσταση πρέπει να γυρίσετε το αμάξι, ποια είναι η πολιτική σχετικά με τα καύσιμα, αν υπάρχουν διόδια και πως γίνονται οι χρεώσεις, αν οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κάποια συγκεκριμένη οδηγική συμπεριφορά και οτιδήποτε άλλα σκεφτείτε. Ρωτήστε ότι κρίνετε απαραίτητο ώστε να αισθάνεστε ασφαλείς.

Τώρα λοιπόν είστε έτοιμοι να κάνετε τις κρατήσεις σας και να ξεκινήσετε το ταξίδι σας! Σας αναλύσαμε ότι χρειάζεται να γνωρίζεται πριν νοικιάσετε ένα όχημα για το επόμενο ταξίδι σας. Μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε εκ των προτέρων για τους όρους κάθε εταιρείας και μαζί και με τις συμβουλές μας θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Απολαύστε ένα υπέροχο ταξίδι!

Similar Posts