ενοικιαση αυτοκινητου αποσκευες

Ενοικίαση αυτοκινήτου και αποσκευές: Ο απόλυτος οδηγός

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό και αναρωτιέστε πόσες αποσκευές μπορείτε να πάρετε μαζί σας; Δείτε τι αμάξι μπορείτε να νοικιάσετε και πόσες αποσκευές χωράει κάθε κατηγορία οχήματος. 

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να νοικιάσουμε το κατάλληλο αμάξι για το ταξίδι μας. Είναι πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να συνυπολογίσουμε όπως το μέγεθος του αυτοκινήτου, το κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και η ασφάλιση. Επιπλέον, θα πρέπει να επιλέξουμε το σωστό όχημα και σύμφωνα με τις αποσκευές που έχουμε σκοπό να πάρουμε μαζί μας. 

Όλοι μπορούμε να ταυτιστούμε με την κούραση που νιώθουμε όταν φτάνουμε στον προορισμό μας μετά από ένα μακρύ ταξίδι. Πρέπει να βρούμε το γκισέ της εταιρείας ενοικίασης που έχουμε κάνει κράτηση για το όχημα μας κουβαλώντας παράλληλα και όλες τις αποσκευές μας. Μετά από κάποιες τυπικές διαδικασίες παραλαμβάνουμε το αυτοκίνητό σας και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Αλλά ένα πράγμα απομένει, το απόλυτο παιχνίδι Tetris για το πώς θα χωρέσουν όλες οι αποσκευές στο αυτοκίνητο. 

Για να αποφύγετε αυτή την περιττή ταλαιπωρία και να πρέπει να παλέψετε για να χωρέσετε τις αποσκευές σας ή ακόμη και να επιστρέψετε στον πράκτορα και να νοικιάσετε ένα μεγαλύτερο όχημα με φυσικά μεγαλύτερο κόστος, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τη χωρητικότητα των αποσκευών όταν επιλέγετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας

Στην ενοικίαση αυτοκινήτων, κάθε όχημα εμπίπτει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Σε αυτές τις ομάδες κάθε μοντέλο κατηγοριοποιείτε σύμφωνα με το πόσες θέσεις έχει, τις πόρτες του και τη χωρητικότητα των αποσκευών. 

Οι πιο συνηθισμένες κατηγορίες είναι: Mini, Economy, Compact, Intermediate, Standard, Full-size, Estate, Minivans, SUV, Premium και Luxury. 

Το να γνωρίζετε ποια είδη αυτοκινήτων ανήκουν σε κάθε κατηγορία μπορεί να διευκολύνει την επιλογή του κατάλληλου αυτοκινήτου. Οι άλλοι ζωτικοί παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου κατά την επιλογή του σωστού οχήματος είναι οι εξής: 

# Άνθρωποι και αποσκευές

αποσκευες σε ενοικιαζομενο αυτοκινητου

Για να καθορίσετε τον τύπο του οχήματος που θα πρέπει να νοικιάσετε θα πρέπει να έχετε μια σαφή ιδέα για το πόσα άτομα θα ταξιδέψουν και πόσες βαλίτσες θα έχετε. Όταν είστε σίγουροι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα στη φόρμα αναζήτησης για να βρείτε το μέγεθος οχήματος που χρειάζεστε. 

# Προϋπολογισμός 

Πάντοτε όταν ταξιδεύουμε αναζητούμε τις καλύτερες προσφορές. Το να γνωρίζετε πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε θα σας βοηθήσει να καθορίσετε ποιο όχημα θα πρέπει να κλείσετε. Να θυμάστε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το αυτοκίνητο, τόσο υψηλότερη θα είναι η τιμή. Έτσι, αν χρειάζεστε άφθονο χώρο αποσκευών ή πολλές θέσεις, καλό είναι να γνωρίζετε ότι θα κοστίσει περισσότερο από ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. 

# Πρόσθετα

Εάν ταξιδεύετε με παιδιά, η ύπαρξη παιδικού καθίσματος είναι υποχρεωτική από το νόμο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κράτηση για παιδικά καθίσματα εκ των προτέρων. Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων δεν μπορούν να εγγυηθούν τη διαθεσιμότητά τους επί τόπου, εάν δεν έχει προηγηθεί κράτηση. Ας υποθέσουμε ότι ταξιδεύετε το χειμώνα και έχετε περισσότερες αποσκευές ή έξτρα εξοπλισμό για σκι παραδείγματος χάρη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα όχημα που θα ταιριάζει σε αυτά τα κριτήρια. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο σε αυτή την περίπτωση. 

# Τοποθεσία 

Εάν σκοπεύετε να μείνετε εντός των ορίων της πόλης, η επιλογή ενός μικρότερου οχήματος θα είναι ιδανική καθώς είναι πιο εύκολο να σταθμεύσετε και να κινηθείτε σε στενούς δρόμους. Ωστόσο, ας υποθέσουμε ότι σκοπεύετε να ταξιδέψετε εκτός των ορίων της πόλης. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να θέλετε να νοικιάσετε ένα μεγαλύτερο όχημα με μεγαλύτερο κινητήρα. 

Οδηγός χωρητικότητας αποσκευών ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου

Για να έχετε μια σαφή ιδέα για το μέγεθος των αποσκευών, τις έχουμε περιορίσει σε μικρές και μεγάλες. Οι διαστάσεις για τις μικρές είναι 45x36x20cm και για τις μεγάλες 48x34x78cm. Η μικρή είναι μια τυπική βαλίτσα χειραποσκευής, ενώ η μεγάλη είναι μια συνηθισμένη βαλίτσα που δεν χωράει ως χειραποσκευή.

Για να το διερευνήσουμε περαιτέρω, θα εξερευνήσουμε το μέγεθος και τη χωρητικότητα των αποσκευών κάθε ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου. 

ΚατηγορίαΟχήματοςΕπιβάτεςΧωρητικότηταΑποσκευών
Mini2/42 μικρές βαλίτσες
Economy41 μεγάλη βαλίτσα1 μικρή βαλίτσα
Compact52 μεγάλες βαλίτσες1 μικρή βαλίτσα
Intermediate52 μεγάλες βαλίτσες2 μικρές βαλίτσες
Standard52 μεγάλες βαλίτσες2 μικρές βαλίτσες
Full-Size52-3 μεγάλες βαλίτσες2 μικρές βαλίτσες
Estate53 μεγάλες βαλίτσες2 μικρές βαλίτσες
Minivans7-94-5 μεγάλες βαλίτσες3 μικρές βαλίτσες
SUV53 μεγάλες βαλίτσες2 μικρές βαλίτσες
Convertible51 μεγάλη βαλίτσα
Luxury4/52 μεγάλες βαλίτσες2 μικρές βαλίτσες

Για να το διερευνήσουμε περαιτέρω, θα εξετάσουμε το μέγεθος και τη χωρητικότητα των αποσκευών κάθε κατηγορίας ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων.

# Μίνι 

2-4 άτομα & 2 μικρές αποσκευές

Όπως αναφέρει και το όνομα, αυτή η κατηγορία αφορά τα μίνι οχήματα. Είναι στις περισσότερες περιπτώσεις το φθηνότερο αυτοκίνητο προς ενοικίαση και ταυτόχρονα το μικρότερο. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όλους όσους ταξιδεύουν εντός των ορίων της πόλης και για δύο άτομα με ελάχιστες αποσκευές. Η κατηγορία mini είναι ιδανική για όσους θέλουν να ταξιδέψουν με χαμηλό προϋπολογισμό και δεν έχουν πολλές αποσκευές. 

Παραδείγματα: Toyota Aygo & Hyundai i10. 

# Economy 

4 άτομα & 1 μεγάλη βαλίτσα + 1 μικρή βαλίτσα

Η κατηγορία economy έρχεται αμέσως μετά την mini όσον αφορά το μέγεθος. Είναι ιδανικά για διαδρομές στην πόλη και μπορούν επίσης να βολέψουν και σε μεγαλύτερες διαδρομές για δύο-τρία άτομα. Σας προσφέρει επιπλέον χώρο αποσκευών που δεν προσφέρει το mini. Το Economy είναι ιδανικό για 2-4 άτομα που ταξιδεύουν με χαμηλό προϋπολογισμό. 

Παραδείγματα: Citroen C3 & Ford Fiesta

# Compact 

βαλιτσες σε νοικιασμενο οχημα

5 άτομα & 2 μεγάλες βαλίτσες + 1 μικρή βαλίτσα

Τα compact αυτοκίνητα μπορούν να θεωρηθούν οχήματα μεσαίου μεγέθους. Είναι ιδανικά για παρέες τεσσάρων ατόμων με μεσαίες αποσκευές. Είναι κατάλληλο για μεγάλες διαδρομές και ταξίδια σε στενούς δρόμους. Μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικό για δύο άτομα με πολλές αποσκευές. 

Παραδείγματα: Ford Focus & Toyota Auris 

Intermediate / Ενδιάμεσο

5 άτομα & 2 μεγάλες τσάντες + 2 μικρές τσάντες 

Το Intermediate σας προσφέρει περισσότερο χώρο αποσκευών και άνεση για παρέες έως πέντε ατόμων. Παρέχει επίσης μεγαλύτερη ισχύ κινητήρα από τα compact και Economy, καθιστώντας το ιδανικό για μεγάλες διαδρομές. 

Παραδείγματα: Toyota Avensis & Volkswagen Passat 

Στάνταρ

5 άτομα & 2 μεγάλες βαλίτσες + 2 μικρές βαλίτσες 

Τα Standard μπορούν επίσης να περιγραφούν ως μεγάλα οχήματα. Είναι παρόμοια με τα Intermediate, προσφέροντας παρόμοιο χώρο αποσκευών και χώρο για τους ανθρώπους στο αυτοκίνητο. Είναι εξαιρετικό για μεγάλες διαδρομές και για όσους έχουν δύο μεγάλες αποσκευές και δύο χειραποσκευές. 

Παραδείγματα: Peugeot 3008 & Opel Insignia

Sedan – Πλήρες μέγεθος 

enoikiasi autokinitou aposkeves

5 άτομα & 3 μεγάλες τσάντες + 2 μικρές τσάντες

Τα οχήματα πλήρους μεγέθους είναι ιδανικά για 5 άτομα με αποσκευές. Θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο χωρίς να είναι πολύ μεγάλο και προσφέρουν καλό χώρο αποσκευών. Είναι μια καλή επιλογή για μεγαλύτερα οδικά ταξίδια. 

Παραδείγματα: Peugeot 5008 & Toyota Camry

Estate 

5 άτομα + 3 μεγάλες τσάντες & 2 μικρές τσάντες

Η κατηγορία Estate είναι ιδανική για οικογένειες που ταξιδεύουν με αποσκευές και έξτρα εξοπλισμό, όπως ένα καροτσάκι. Παρέχει εξαιρετικό χώρο στα πίσω καθίσματα και μεγάλο χώρο αποσκευών. Είναι κατάλληλο για μακρινά οδικά ταξίδια.

Παραδείγματα: Skoda Octavia Station Wagon & Volkswagen Passat Estate Wagon 

Minivans 

7-9 άτομα & 5 μεγάλες βαλίτσες + 3 μικρές βαλίτσες

Τα μίνι βαν θα προσφέρουν περισσότερες θέσεις από ό,τι οι άλλες κατηγορίες. Υπάρχουν με 7 και 9 θέσεις. Το επιπλέον πλεονέκτημα των Minivans είναι ο πολύ άνετος χώρος αποσκευών. 

Παραδείγματα: Renault Trafic & Ford Tourneo 

Δείτε επίσης στο Car24 : Φθηνή ενοικίαση αυτοκινήτου στις καλύτερες τιμές online!

SUV 

5 άτομα & 3 μεγάλες βαλίτσες + 2 μικρές βαλίτσες 

Το SUV θα παρέχει, στις περισσότερες περιπτώσεις, AWD ή 4WD. Θα προσφέρει επίσης μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με άλλες κατηγορίες. Ως αποτέλεσμα, είναι εξαιρετικό για μεγάλες διαδρομές και για οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών στο SUV είναι ιδανικός για τρεις μεγαλύτερες και δύο μικρότερες τσάντες. 

Παραδείγματα: Toyota Rav4 & Hyundai Tucson

Convertible / Κάμπριο

2 άτομα & 1 μεγάλη τσάντα

Το Cabrio, στις περισσότερες περιπτώσεις, διαθέτει καθίσματα για δύο άτομα. Είναι ένα μικρότερο όχημα που σημαίνει ότι ο χώρος αποσκευών είναι πολύ περιορισμένος. Θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε έως και μία βαλίτσα. Είναι εξαιρετικό για όσους ταξιδεύουν σε θερμά κλίματα.

ΠαραδείγματαMercedes CLK & Ford Mustang 

Πολυτελές

5 άτομα & 2 μεγάλες βαλίτσες + 2 μικρές βαλίτσες

Τα πολυτελή οχήματα έχουν μεγάλη χωρητικότητα για τις αποσκευές. Μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές με μάρκες όπως η Audi, η BMW και η Mercedes Benz. Η ομάδα Luxury είναι εξαιρετική για όσους θέλουν να ταξιδέψουν με τη μέγιστη δυνατή άνεση και χωρίς να θυσιάσουν χώρο αποσκευών. 

Παραδείγματα: Audi A6 & BMW 5 Series. 

Στο Car24 θα βρεις τις καλύτερες τιμές για ενοικίαση αυτοκινήτου από μόλις 5€ / ημέρα, χωρίς πιστωτική και χωρίς εγγύηση!

Ποιο είναι το όχημα με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών;

Για να σας διευκολύνουμε, παραθέσαμε πέντε αυτοκίνητα που θα σας εκπλήξουν με τον χώρο αποσκευών τους. 

  • Toyota Rav4 
  • Skoda Octavia
  • Renault Clio 
  • Toyota Corolla 
  • Volkswagen Golf 

Τώρα που έχετε μια σαφή ιδέα για το ποιος τύπος οχήματος θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Μπορείτε να συγκρίνετε τις προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων για το επόμενο ταξίδι σας. Επιλέξτε με προσοχή το αυτοκίνητο που θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα στις ανάγκες σας. Αναλογιστείτε πόσα άτομα θα επιβαίνετε στο όχημα αλλά και πόσες είναι οι βαλίτσες σας και ανάλογα επιλέξτε το τύπο οχήματος. 

Από εμάς καλά ταξίδια!

Similar Posts