ενοικιαση αυτοκινητου με αλυσιδες χιονιου

Ενοικίαση αυτοκινήτου με αλυσίδες χιονιού

Αν αναζητάτε ένα αυτοκίνητο για τις διακοπές σας ή για ένα επαγγελματικό ταξίδι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τότε σίγουρα αυτό θα θέλατε να έχει αλυσίδες ώστε να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον νόμο είναι απαραίτητες οι αλυσίδες ή άλλα μέσα όπως χιονοκουβέρτες ή ειδικά ελαστικά χιονιού κατά τη διάρκεια του διαστήματος Οκτώβριος – Απρίλιος, σε όλα τα οχήματα που κινούνται σε δρόμους που μπορεί να έχουν χιονόπτωση.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως αν πραγματοποιήσετε μια ενοικίαση αυτοκινήτου για μια εκδρομή στο βουνό, τότε πρέπει απαραίτητα να έχετε στο χώρο των αποσκευών τις αλυσίδες και επιπλέον να γνωρίζετε πως τοποθετούνται!

 

Προσφέρουν οι εταιρείες ενοικίασης αλυσίδες χιονιού;

Όλες οι εταιρείες που νοικιάζουν αυτοκίνητα προσφέρουν αλυσίδες χιονιού, όμως το κόστος είναι επιπλέον του ημερήσιου κόστους ενοικίασης και επιβαρύνει τον οδηγό.

Το σύνηθες κόστος για αλυσίδες χιονιού για τις κρατήσεις που γίνονται μέσα από το Car24.gr και τους συνεργάτες του, είναι στα 4€ / ημέρα.

Το κόστος μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα την εταιρεία ή/και το αυτοκίνητο της ενοικίασης.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες από το νόμο πλέον και ειδικά αν κινείστε σε περιοχή με επικίνδυνο ιστορικό καιρού, σε ενδεχόμενο έλεγχο θα υπάρχει πρόστιμο για τη μη κατοχή τους.

Το πρόστιμο για τη μη κατοχή αλυσίδων χιονιού στο αυτοκίνητο, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο λόγω περιοχής ή λόγω καιρικών συνθηκών, είναι στα 80€.

 

Πως περνάω τις αλυσίδες χιονιού

Οι αλυσίδες χιονιού μπορούν να περαστούν σχετικά εύκολα – ειδικά του καινούργιου τύπου που δε χρειάζονται μετακίνηση του αυτοκινήτου για να κουμπώσουν σωστά, όπως γινόταν παλαιότερα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία τοποθέτησής τους.

https://www.youtube.com/watch?v=o1xMYabIiuU

Να σημειώσουμε εδώ πως οι αλυσίδες τοποθετούνται πάντα στους κινητήριους τροχούς – δηλαδή εκεί που παρέχεται η κίνηση του αυτοκινήτου.

Στα περισσότερα αυτοκίνητα αυτοί είναι οι μπροστά τροχοί, όμως αν νοικιάσετε ένα πισωκίνητο αυτοκίνητο, τότε θα πρέπει να τοποθετήσετε τις αλυσίδες στους πίσω τροχούς.

 

Σε ποια μέρη μπορώ να νοικιάσω αυτοκίνητο με αλυσίδες;

Μπορείτε να νοικιάσετε σε όλα τα διαθέσιμα μέρη αυτοκίνητο με αλυσίδες χιονιού, ακόμα κι αν είναι στην ουσία άχρηστες στον τόπο παραλαβής, όπως για παράδειγμα στο αεροδρόμιο Αθηνών.

Όμως, αν ο τελικός σας προορισμός είναι ένα μέρος με πιθανότητα χιονιού, όπως για παράδειγμα η Θεσσαλονίκη, τότε ίσως να σας χρειαστούν!

Άρα, σε οποιοδήποτε μέρος και να παραλάβετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να είναι εφοδιασμένο με τις απαραίτητες αλυσίδες χιονιού.

 

Πως θα βρείτε ενοικίαση αυτοκινήτου με αλυσίδες χιονιού

Στο Car24 μέσα από τους συνεργάτες μας προσφέρουμε ενοικίαση αυτοκινήτου με αλυσίδες χιονιού και άλλα απαραίτητα αξεσουάρ που μπορεί να σας χρειαστούν, όπως παιδικά καρεκλάκια, gps, κ.α.

Η διαδικασία της κράτησης είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Επισκέπτεστε την ειδική σελίδα για ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική του Car24 και από εκεί εισάγετε τα στοιχεία σας στη φόρμα αναζήτησης όπως τοποθεσία παραλαβής του αυτοκινήτου και ημερομηνία.

Αμέσως θα δείτε όλα τα διαθέσιμα αυτοκίνητα που μπορείτε να νοικιάσετε καθώς και το ημερήσιο κόστος. Σε αυτό το κόστος, στο επόμενο βήμα θα δείτε και την τιμή για τις αλυσίδες χιονιού που συνήθως είναι 4€ / ημέρα ενοικίασης.

Ολοκληρώνεται άμεσα την κράτησή σας χωρίς τη χρήση πιστωτικής και πληρώνετε μέσω ebanking ή με χρεωστική κάρτα!

Έτσι απολαμβάνεται ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με πλήρη μικτή ασφάλεια και χωρίς εγγύηση ή χρήση κάρτας!

Similar Posts