τι ειναι η εγγυηση στην ενοικιαση αυτοκινητου

Τι είναι η εγγύηση στην ενοικίαση αυτοκινήτου

Πως γίνονται οι χρεώσεις και τι ισχύει

Θέλετε να νοικιάσετε αμάξι αλλά σας προβληματίζει το ποσό της εγγύησης που θα χρειαστεί να καταβάλετε;

Δείτε παρακάτω ότι πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην κράτηση σας!

Ένα πολύ συχνός προβληματισμός των ενδιαφερομένων όταν θέλουν να νοικιάσουν ένα όχημα είναι η προκαταβολή και η εγγύηση που θα χρειαστεί να καταβάλουν στην εταιρεία.

Είναι απαραίτητες αυτές οι χρεώσεις και τι καθορίζει το πόσο που θα μας ζητηθεί;

Τι καλύπτει η εγγύηση στην ενοικίαση ενός οχήματος;

Η εγγύηση καλύπτει τυχών ζημιές που μπορεί να προκληθούν στο όχημα όσο θα βρίσκετε στην κατοχή σας όπως γρατζουνιές και βαθουλώματα. Άρα λοιπόν η εταιρεία ενοικίασης θα κρατήσει το κόστος επισκευής του οχήματος από την εγγύηση που έχετε καταβάλει. Κάποιες εταιρείες μπορεί να σας χρεώσουν και την καθαριότητα του αυτοκινήτου αν το παραδώσετε πολύ βρόμικο.

Επίσης αν παραδώσετε το όχημα χωρίς καύσιμα ενώ σας είχε παραδοθεί με γεμάτο ρεζερβουάρ και αυτό το ποσό θα αφαιρεθεί από την εγγύηση.

Η εγγύηση καλύπτει την εταιρεία ενοικίασης στην περίπτωση να πάει κάτι στραβά κατά την κράτηση σας. Ατυχήματα μπορεί να συμβούν καθημερινά και όχι μόνο στο δρόμο. Ένας χυμένος καφές ή ακόμα και ένας παιδικός εμετός θα φύγουν με βιολογικό καθαρισμό, που εννοείτε θα επιβαρυνθείτε εσείς.

Εάν φυσικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά την επιστροφή του οχήματος το ποσό θα σας επιστραφεί πλήρως.

 

Πως υπολογίζετε το ποσό της εγγύησης;

Το χρηματικό ποσό που θα σας ζητηθεί ως εγγύηση καθορίζεται από την εκάστοτε εταιρεία που θα κάνετε την ενοικίαση.

Συνήθως το πόσο υπολογίζετε βάσει του τύπου του οχήματος, πόσες μέρες θα το κρατήσετε, ποια είναι η ηλικία σας και από που θα παραλάβετε και που θα επιστρέψετε το όχημα.

Για παράδειγμα εάν κάνετε κράτηση για ένα πολυτελές όχημα στη Μύκονο και είστε 25 ετών η εγγύηση θα κοστίσει πολύ περισσότερο από ότι ένα μικρό αυτοκίνητο σε κάποιον που είναι 50 ετών.

Όσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για την εταιρεία ενοικίασης τόσο θα αυξηθεί και το κόστος της εγγύησης.

Σημαντικό: Στο Car24.gr ενοικιάζεις αυτοκίνητο χωρίς εγγύηση και χωρίς κάρτα!

 

Πότε γίνετε η χρέωση και με ποιο τρόπο;

Αυτό και πάλι εξαρτάται από την εταιρεία ενοικίασης. Αν κάνετε την κράτηση σας ηλεκτρονικά και πληρώσετε με πιστωτική κάρτα με τον ίδιο τρόπο θα κρατηθεί και το ποσό της εγγύησης.

Κάποιες εταιρείες όμως δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε την κράτηση σας ηλεκτρονικά αλλά να αποπληρώσετε το ποσό τόσο της ενοικίασης όσο και της εγγύησης όταν παραλάβετε το όχημα.

 

Πότε θα μου επιστραφούν τα χρήματα της εγγύησης;

Συνήθως χρειάζονται 10 εργάσιμες ημέρες για να γίνει η επιστροφή των χρημάτων από την εταιρεία ενοικίασης και να φανούν στο υπόλοιπο της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας.

Όποιο κι αν είναι το πόσο που σας έχει ζητηθεί ως εγγύηση η εταιρεία μπορεί να κρατά τα χρήματα σας μόνο για το χρονικό διάστημα που βρίσκετε το όχημα στην κυριότητα σας.

Όταν παραδώσετε το όχημα και η εταιρεία ενοικίασης αξιολογήσει ότι είναι όπως πρέπει να είναι υποχρεούται να σας επιστρέψει την εγγύηση ολόκληρη.

 

Μπορώ να αποφύγω να πληρώσω εγγύηση για το όχημα που θέλω να νοικιάσω;

Υπάρχει η πιθανότητα κάποιες εταιρείες να σας δίνουν αυτή την επιλογή για συγκεκριμένους τύπους οχημάτων.

Αυτό δεν ισχύει για τις περισσότερες όμως. Η κάθε εταιρεία ενοικίασης σας εμπιστεύεται με κάτι μεγάλης αξίας και για αυτό πρέπει να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε.

 

Υπάρχει κάποια έκπτωση αν εξοφλήσω το ποσό online τη στιγμή που θα κάνω και την κράτηση;

Όχι συνήθως δεν γίνονται εκπτώσεις στο ποσό της εγγύησης εφόσον είναι ένα ποσό που επιστρέφεται ακέραιο.

Θα πληρώσετε τα ίδια χρήματα είτε εξοφλήσετε  online είτε όταν παραλάβετε το όχημα.

 

Τι θα γίνει αν έχω κάνει κράτηση και έχω αποπληρώσει όλο το ποσό και την εγγύηση και τελικά ακυρώσω την κράτηση;

Σε αυτή την περίπτωση το ποσό της εγγύησης θα σας επιστραφεί ολόκληρο. Όσο αφορά το ποσό της κράτησης κάποιες εταιρείες ενοικίασης κρατούν το 10% σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης και επιστρέφουν το υπόλοιπο.

Στο Car24 βρίσκεις ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς κάρτα και χωρίς εγγύηση! Πληρώνεις με μετρητά μέσω ebanking ή χρεωστικής κάρτας και έχεις απεριόριστα χιλιόμετρα και μικτή ασφάλιση!

Similar Posts